Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarah Sims har havnet i alvorlig trøbbel i USA, og historien hennes får nå oppmerksomhet i medier verden over.

Det hele startet med at Sims ved flere anledninger rapporterte inn til skolen at hennes ni år gamle datter ble mobbet ved skolen «Ocean View» i Norfolk, Virginia.

Fikk ikke svar

Ifølge Sims fikk hun ikke noe svar, verken på telefon eller e-post, og i september bestemte hun seg for å ta saken i egne hender.

For å finne ut hvordan mobbingen fant sted, utstyrte hun datteren med en skjult båndopptaker i skolevesken.

– Når man ikke få noe svar fra skolen, hva skal man da gjøre? fortviler Sims i et intervju med tv-stasjonen Wavy.

Risikerer fengsel

Båndopptakeren ble imidlertid oppdaget, og datteren ble etter hvert flyttet til en ny klasse. Én måned senere fikk moren sjokkbeskjeden: Hun hadde blitt anmeldt og siktet av politiet.

– Jeg ble fullstendig rystet. Plutselig var jeg stemplet som kriminell, selv om alt jeg mente å gjøre var å passe på barnet mitt, sier Sims.

Sims er siktet for å ulovlig ha spilt inn muntlig kommunikasjon og for å ha fått en mindreårig til å utføre en straffbar handling. Lovbruddene har en strafferamme på fem år.

Forsvareren synes det er grovt urettferdig at moren i stedet for å få hjelp til å ta tak i mobbesaken, endte med bli siktet for lovbrudd. Hun sår tvil om hvorvidt siktelsene vil kunne bli tatt til følge i en rettssak.

Skolen ønsker ikke å kommentere saken mens etterforskningen pågår.