FØRST I VERDEN: Ifølge Fazer er de første produsent i verden som lanserer insektbrød.
FØRST I VERDEN: Ifølge Fazer er de første produsent i verden som lanserer insektbrød. Foto: Fazer

Lanserer insektbrød

Mel, gjær, vann og sirisser blir hovedingredienser når et næringsmiddelselskap i Finland nå lanserer et nytt insektbrød.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Næringsmiddelselskapet Fazer, for nordmenn kanskje mest kjent som produsent av sjokolade og godteri, skal i første omgang selge insektbrødet i den finske hovedstaden.

Hvert brød inneholder omkring 70 sirisser, tilsvarende 3 prosent av vekten.

Sirissene blir tørket, før de males til pulver som tilsettes mel.

– Sirissbrødet er en bra proteinkilde. Insektene inneholder dessuten gode fettsyrer, kalsium, jern og vitamin B12, sier selskapets utviklingsdirektør Juhani Sibakov.

Bruk av insekter i næringsmidler ble godkjent i Finland i begynnelsen av denne måneden. Ifølge en pressemelding fra selskapet vil brødet bli tilgjengelig i finske butikker fra fredag 24. november.

(NTB/TV 2)