SISTE: Mer enn 100 flyvninger er kansellert siden midnatt. Det viser en opptelling TV 2 har utført basert på flyselskapenes egne tall.

I tillegg er mer enn 140 flyvninger forsinket. SAS og Widerøe er hardest rammet.

(Tallene omfatter også flyvninger som er besluttet kansellert senere i dag.)

Ifølge Widerøe får ingen av selskapets fly lande eller lette på flyplassene i Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana torsdag formiddag.

Har du bilder eller video fra uværet? Last opp her! (fungerer også på mobil)

– Det er Widerøe som sliter mest, siden de har små fly og de flyr mellom kortbaneflyplassene, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud, til TV 2 like etter klokken 08.30 torsdag.

Torsdag ettermiddag er også en rekke andre avganger berørt, blant annet fra flyplassene i Florø og på Andøya. SAS har kansellert flere avganger blant annet mellom Haugesund og Oslo og fra Oslo til Mosjøen, Mo i Rana, Paris, Bergen og Bodø.

Varsler forsinkelser

Høeg Ulverud fortalte torsdag morgenat de store flyplassene og tyngre flymaskinene kan fly som normalt, men at det vil kunne oppstå forsinkelser og kanselleringer også for SAS og Norwegian.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255

– De er ikke direkte rammet av Ylva, men vi har noe etterslep fra i går, som gjør at det kan oppstå noen forsinkelser og innstillinger som skyldes gårsdagen, sier Høeg Ulverud.

Torsdag morgen hadde allerede SAS flere kansellerte flyvninger, blant annet fra Kristiansand til Gardermoen, fra Trondheim til Gardermoen og fra Harstad/Narvik til Gardermoen.

Sjekk status på forsinkelser og kansellerte flyvninger på Oslo lufthavn Gardermoen her.

Bare Widerøe har kansellert 52 avganger. Siden flere av selskapets flyvninger mellomlander på flere flyplasser og antallet flyvninger gjenspeiler alle enkeltstrekninger som blir rammet.

SAS har klokken 12.44 registrert 37 kansellerte flyvninger siden midnatt.

Sjekk din flyvning på Avinors sider.

Kanselleringene vil medføre forsinkelser utover dagen.

«På grunn av ekstremværet Ylva kan det bli enkelte forsinkelser og noen innstillinger. Vi ber de reisende følge med på informasjon fra flyselskapet sitt», skriver Avinor i en kort melding torsdag morgen.

Også reisende med NSB får merke uværet. Nordlandsbanen mellom Fauske og Rognan er klokken 11.30 stengt på grunn av at et tog sperrer linjen.

Stengte veier

Ifølge Statens Vegvesen er flere veier stengt på grunn av uværet.

E6 over Saltfjellet ble stengt klokken 06.40, mens Europaveg 12 fra Mo i Rana i retning Svergie også ble stengt torsdag morgen på grunn av sterk vind.

Også fergestrekningen Bogenes - Skarberget på E6 sør for Narvik er innstilt.

Sjekk status der du er hos Statens Vegvesen:

Skal du kjøre over Bjørnfjell fra Narvik, er det bare å droppe planene. Også E10 fra Narvik i retning Kiruna er stengt torsdag morgen.

Sjekk hvilke veier og fergesamband som er stengt hos Statens Vegvesen.

En rekke fylkesveger på Helgeland er også stengt for trafikk på grunn av at uværet ikke gjør det forsvarlig for biler å bevege seg i den sterke vinden.