Petter Northug, her fra sprint finalen i Ski-VM 2017 i Lahti. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Petter Northug, her fra sprint finalen i Ski-VM 2017 i Lahti. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Landslagsutøvere i hemmelig Northug-møte

Skiforbundet og utøverne diskuterte Northugs Instagram-sprell.

I et hemmelig møte mellom personer i Norges Skiforbund og de tillitsvalgte i elitelandslagene for langrenn ble Northugs Instagram-oppførsel diskutert.

Flertallet i utøvergruppen skal ha reagert svært negativt på Northugs krumspring. De mener også at det ikke rimer med det løperne selv har bestemt med tanke på retningslinjer i sosiale medier. Dette skal også være regler Northug er klar over. Det får VG nå opplyst fra flere hold.

Vidar Løfshus bekrefter overfor avisen at et slikt møte har funnet sted, men landslagssjefen ønsker ikke å kommentere hva som kom frem.

– Dette er en intern dialog i langrenn nå. De tillitsvalgte ønsker fokus på verdenscupåpning og ikke det som skjedde på mandag. Derfor ønsker de ikke å uttale seg om saken eller hva som eventuelt ble diskutert, sier Løfshus til VG.

De tillitsvalgte på elitelandslagene er Ingvild Flugstad Østberg, Eirik Brandsdal, Martin Johnsrud Sundy og Ragnhild Haga. Alle fire befinner seg nå i Kuusamo.

– Jeg er redd for gutta
Martin Johnsrud Sundby uttalte følgende til TV 2 tirsdag:

– Jeg skal ikke dømme om Petters "greie" er over streken, men sannsynligvis er vel streken krysset når noen tar seg nær av spøken og opplever det som ubehagelig. Da må man ta det til etterretning. Det handler om å trå varsomt med hensyn til de regler vi har på laget, sier Martin Johnsrud Sundby.

– Jeg er redd for gutta og kompisene mine på laget. Det er fort gjort å bruke for mye energi på en slik ting.

Fredag åpner verdenscupen med sprint i Ruka i Finland.