Bare et halvt år etter at han vendte hjem til Storhamar drar Patrick Thoresen (34) igjen.

– Det er en mulighet som har dukket opp nå de siste ukene, der jeg har mulighet til å dra til Europas kanskje beste klubb. Derfor bestemte jeg meg for å ta denne sjansen, sier Thoresen til TV 2.

Tilbake til Russland
TV 2 kunne torsdag formiddag melde at Thoresen er på vei tilbake til gamleklubben SKA St. Petersburg i den russiske toppserien. Thoresen spilte for klubben mellom 2011 og 2015.

Nyheten ble bekreftet av Storhamar én time senere.

– Det er ingenting som er enkelt her i livet, men man må leve litt i nuet og det er nå man har mulighet til å dra på eventyr. Karrieren er kort, hadde jeg blitt her ut sesongen tror jeg neppe jeg hadde dratt ut og spilt igjen. Jeg kjente i alle fall at det var riktig denne gangen her, sier Thoresen.

– Vi ønsker å takke Patrick for innsatsen i SIL-drakta ved denne anledningen, og «arven etter Patrick» når det kommer til holdninger, trening og hvordan man går foran i et lag vil garantert leve videre i laget, og hjelpe oss mot suksess videre i sesongen, sier Sjur Rakstad-Larsen i klubbens sportsutvalg til klubbens hjemmeside.

Hjemmekampen mot Frisk Asker førstkommende søndag blir Thoresens siste i den gule Storhamar-trøyen før avreise til Russland.

– Patrick har vært en fantastisk bidragsyter, både på og utenfor isen, og har hjulpet klubben til å bli mer profesjonell på alle områder. Selv om han ikke står på isen når vi skal kjempe oss frem til finaler, så vil han være en sentral bidragsyter! Nå er det opp til oss å vise Patrick at vi kan løfte bøtta uten han, så får vi håpe at han snører på seg skøytene for Storhamar i sesongen 18/19, sier styreleder Njål Berge til hjemmesiden.

Follestad: – Ingen bombe
Thoresen har siden comebacket i Storhamar spilt 22 kamper, scoret sju mål og bidratt med 16 assist. Hamarsingene leder Get-ligaen er i en god posisjon for suksess både i serie- og sluttspill.

– Dette er ingen bombe. Han kan velge og vrake på øverste hylle, sier TV 2s ishockeyekspert

Konen Monica bekrefter overfor Hamar Arbeiderblad at det blir et nytt Russland-eventyr for ektemannen. Hun la selv ut en oppdatering på Facebook onsdag formiddag der hun ønsker Patrick lykke til.

– Jeg har vært forberedt på dette en god stund, og dette er diskutert med familien. Dette er helt ok for meg, sier Monica Thoresen.

Etter det TV 2 erfarer er nysignering Josh Nicholls erstatter for Thoresen. Den 25-årige kanadiske forwarden skal i følge Storhamars egen hjemmeside ankomme Norge mandag.

I Russland kaster Thoresen seg med på SKA St. Petersburgs marsj mot et nytt seriemesterskap. Thoresen har tidligere vunnet Gargarin Cup to ganger. SKA St. Petersburg er det beste i KHL denne sesongen.

– Han skal til Europas desidert beste lag. De leder serien og kommer til å kjempe om Gargarin Cup. Han vil ha et nytt mesterskap, og det er vel en hyggelig lønnsslipp der også, sier Follestad Johansen.

– Hvor mye setter dette Storhamar tilbake?

– For Storhamars del mister de en toppklassespiller helt i Europa-toppen. Man kunne kanskje ha forventet litt mer produksjon, men jeg synes han har vært god. For å se hvor god han virkelig er måtte man ha sett ham i et sluttspill eller i finaler. Han er best når det gjelder. Det kommer Storhamar til å merke. Det kan man ikke erstatte. Man får ikke erstattet den ledertypen.

Åpnet for exit før sesongen
Da Thoresen kom hjem til Storhamar før sesongen, innrømmet han at han var usikker på om valget var riktig. Derfor ble det bare signert en ettårskontrakt med en åpning for å dra tilbake til utlandet fra 1. desember. Det er denne åpningen hockeyprofilen nå benytter seg av.

– Jeg tror det er noe som er gunstig for begge parter dersom det viser seg at jeg har gjort et valg som jeg ikke var klar for. Da har ingen nytte av at Patrick Thoresen går rundt på Hamar og er misfornøyd, men det betyr ikke at jeg kommer til å bruke den klausulen. Jeg er innstilt på å komme hit, være en god leder både på og utenfor isen og ta i det taket det forventes av meg, sa Thoresen til TV 2 i mai.