Lang gjorde livet surt for Zlatan og Mourinho

Manchester United trodde de hadde sikret seg det ene poenget de trengte for å gå videre i Mesterligaen. Så dukket Michael Lang opp.

Basel – Manchester United 1-0:

Med ett minutt igjen å spille gjorde Michael Lang livet surt for Manchester United. Han dukket opp på bakerste stolpe og scoret kampens eneste mål som sørget for at Basel slo Manchester United 1-0.

Se hvordan Basel rystet United i Sportsnyhetene øverst!

Det betyr at Manchester United fremdeles ikke er automatisk kvalifisert til sluttspillet i Mesterligaen. Mourinhos menn topper gruppe A med 12 poeng, mens tabelltoer Basel og tabelltreer CSKA Moskva begge har ni poeng.

– Andre omgang var ikke god nok. Men vi har god selvtillit og topper gruppen fremdeles. Jeg er sikker på at det skal gå bra, sa Manchester Uniteds forsvarsspiller Daley Blind til BT Sport etter kampslutt.

Manager José Mourinho mener Manchester United burde ha ledet 5-0 etter første omgang.

– Vi tapte fordi vi etter første omgang burde ha ledet 5-0, men klarte ikke å score ett eneste mål, til tross for at vi dominerte fullstendig. I første omgang så det ut som om det var umulig å vinne denne kampen. Etter pause var ok, og jeg trodde kampen ville ende 0-0, men så fikk de et sent mål. Vi trenger ikke å vinne den siste kampen. Men vi vil vil selvsagt forsøke å slå CSKA Moskva, oppsummerte Mourinho til samme kanal.

Manchester United kan med andre ord i verste fall ryke ut på målforskjell og innbyrdes oppgjør om de med sju mål mot CSKA Moskva i sin siste gruppespillkamp 5. desember, og Basel slår Benfica.

Ett poeng mot CSKA Moskva på Old Trafford er imidlertid nok til å sende Manchester United videre.

– Manchester United har grunn til å være dypt skuffet. De hadde de største sjansene i første omgang. Etter pause var Basel positive og presset Manchester United, og fortjente å få sin scoring. United trenger bare ett poeng i sin siste kamp. Det blir interessant å se hvordan Mourinho vil spille i den kampen, oppsummerte BBC-ekspert Danny Mills etter kampen.

Paul Pogba startet som kaptein for Manchester United og spilte en strålende kamp før han ble byttet ut til fordel for Matic i det 66. minutt.

Pogba styrte midtbanen og var involvert i flere store Manchester United-sjanser før hvilen.

– Pogbas comeback etter skade har virkelig løftet United. Han er like viktig som Thierry Henry var for Arsenal i glansdagene. Han har gitt hele laget et stort løft, er alltid tilgjengelig og vil ha ballen og gjør lagkameratene sine bedre, mente BBC-ekspert Danny Mills.

Kjempesjanser til Manchester United
Manchester United dominerte ballbesittelsen de første ti minuttene og både Romelu Lukaku og Marouane Fellaini fikk begge to gedigne muligheter til å sende gjestene i ledelsen.

Ved begge anledninger fikk imidlertid Basel såvidt avverget – den ene avslutningen attpåtil på streken.

Fem minutter før pause fikk Fellaini nok en kjempesjanse. Denne gangen ble imidlertid ikke headingen reddet på streken. Belgieren måtte se avslutningen gå i stolpen og ut.

Noen minutter senere stormet Anthony Martial gjennom Basel-forsvaret. Franskmannen måtte imidlertid se avslutningen bli reddet av Basel-keeper Vaclík. Sekunder senere traff Marcos Rojo tverliggeren og ut etter et langskudd.

Basel var med andre ord heldige som kunne gå til pause med 0-0.

Zlatan entret banen
Etter pause fortsatte Manchester United dominansen, men slet med effektiviteten. Basel hadde den største sjansen de første 25 minuttene av omgangen da Michael Langs heading traff stolpen.

I det 72. minutt kom Zlatan Ibrahimovic inn på banen for Manchester United. Ut gikk Anthony Martial.

Det var Mourinhos siste bytte for dagen, for ti minutter tidligere hadde Nemanja Matic kommet inn for Paul Pogba og Marcus Rashford kommet inn for Jesse Lingard.

Ett minutt før slutt eksploderte imidlertid hjemmefansen.

Michael Lang sendte Basel i ledelsen etter assist av Mirko Salvi. Det ble kampens eneste mål, og Manchester United måtte se seg slått 1-0.

Pogba startet som kaptein
Manchester Uniteds manager José Mourinho gjorde ikke mindre enn sju bytter fra laget som slo Newcastle 4-1 i Premier League forrige lørdag.

Zlatan Ibrahimovic, som gjorde comeback etter skade mot Newcastle, startet på benken. Det gjorde også Marcus Rashford.

Paul Pogba startet imidlertid igjen, og fikk bære kapteinsbindet mot Basel.

Slik startet lagene:

Basel: Vaclík – Akanji, Suchý, Balanta, Lang – Dié, Zuffi, Petretta, Steffen, – Oberlin – Moi Elyounoussi

Manchester United: Romero – Darmian, Rojo, Smalling, Blind – Pogba, Herrera, Fellaini – Lingard, Lukaku, Martial

Benken: Pereira, Lindelöf, Shaw, Matic, McTominay, Rashford, Zlatan Ibrahimovic.