TOPP SEKS: Malin Joneid Ellefsen (23) er klar for å vise en ny side av seg selv fredag kveld.
TOPP SEKS: Malin Joneid Ellefsen (23) er klar for å vise en ny side av seg selv fredag kveld. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2

The Voice-Malin har vært nær å ryke ut flere ganger: – Nå vil jeg vise hvem jeg er

Sarpsborg-jenta har hatt en kronglete vei til topp seks i sangkonkurransen, men nekter å gi opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De færreste som har vært med i The Voice har opplevd å ryke ut to ganger, hatt tre forskjellige mentorer og vært nær en hjemreise tre ganger etter det. Det har Malin Joneid Ellefsen (23) på Team Martin. Senest sist fredag var det kun 0,4 prosent av stemmene som skilte henne og sisteplassen August Dahl.

– Det går innpå meg. Jeg kjenner jo det. Jeg har så lyst til å overbevise om at jeg fortjener å være her hver gang, men nervene kommer i veien, innrømmer hun.

Spill for galleriet

Utad har hun kanskje virket selvsikker og trygg, men ifølge 23-åringen har dette bare vært et spill for galleriet.

– Det har vært en beskyttelsesmekanisme for meg å gå inn i en rolle på scenen – å bli en helt annen. Folk kan angripe den jeg er på scenen, for det går ikke like mye innpå meg. Det blir ikke like personlig, sier Joneid Ellefsen og utdyper:

– Ta Agnes og Thomas som eksempler. De er helt motsatt. De står der med hjertet utenpå kroppen, og det er mye tøffere. Jeg har jo egentlig bare spilt teater.

Hun forteller at redselen for å bli kritisert har hindret henne fra å vise hvem hun egentlig er.

– Jeg har vært sånn helt siden jeg var liten. Jeg har alltid tenkt at det er bedre å ikke få kommentarer i det hele tatt enn å bli utsatt for både de positive og negative tilbakemeldingene.

Hun peker også på at Janteloven lever i beste velgående.

– Det skal ikke så mye til før folk kommer med nedlatende kommentarer fordi man for eksempel kommer på TV. Dessuten føler jeg kanskje litt ekstra på det fordi jeg er jente. Jenter er ikke så snille mot hverandre, dessverre, konstaterer hun.

– Lært ekstremt mye

Nå er hun imidlertid klar for å prøve en annen strategi, og det takker hun The Voice og mentor Martin Danielle (29) for.

– Å nå topp seks er jo den største selvtillits-boosten man kan få. Jeg har lært ekstremt mye. Ikke nødvendigvis bare om sang, teknikk og scenetekke. Mye av det handler om å lære koder om seg selv. Jeg har lært mer om hvem jeg er – at jeg kan stole på meg selv og mine avgjørelser. Jeg har også lært å ikke være så redd for hva andre tenker, bedyrer hun.

Fredag vil hun vise tilskuerne det samme.

– Jeg skal ta det litt ned, gjøre det mer personlig og fortelle en historie på scenen. Det tror jeg kan bli fint, for jeg føler ikke at jeg har fått gjort det enda. Jeg vil vise at jeg er like følsom som de andre, sier hun med et smil.

Se Malin fremføre en akustisk versjon av Sias «Elastic Heart» i The Voice fredag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.