Nå er søsteren Juleanne Judy Bryan og sønnen som heter det samme som faren, Marvin Lee Judy kommet til Rosendal.

– Han snakket med alle han så på sin vei, så vi håper noen traff ham den dagen og kan bidra med informasjon slik at han blir funnet, sier Juleanne Judy Bryan.

Har fortsatt håp

Begge har fortsatt tro på at det kan være mulig å finne 57-åringen i live, selv om de innser at håpet nok er lite.

– Han er en sterk utendørsmann, så vi vil ikke avskrive ham før det finnes bevis på at han ikke har klart seg, sier sønnen Marvin Lee Judy.

Politiet fikk først melding om forsvinningen tre uker etter at amerikaneren sjekket ut av hotellet 26. august. Det var den amerikanske ambassaden som meldte fra etter bekymringsmelding fra familien som bor i South Carolina.

Fortalte om turplaner

Etterforskningen har vist at 57-åringen samme morgen hadde fortalt et vitne under hotellfrokosten at han ville ta en fjelltur til før han kjørte tilbake til Bergen, der han skulle fly hjem til USA fra neste dag.

Leiebilen ble funnet ferdigpakket utenfor hotellet. Mannens bankkort har ikke vært i bruk etter den 26. august.

– Vår hovedteori er at han har lagt ut på tur, og så har det skjedd noe med ham. Han var interessert i fosser og fjell, så vi har fokusert våre søk i forhold til det, siger Sigurd Børve, lensmann i Kvinnherad.

HAR IKKE MISTET HÅPET: Juleanne Judy Bryan og Marvin Lee Judy reiste til Rosendal for å se stedet der 57-åringen forsvant. Foto: Jan Kåre Gåsemyr/TV 2
HAR IKKE MISTET HÅPET: Juleanne Judy Bryan og Marvin Lee Judy reiste til Rosendal for å se stedet der 57-åringen forsvant. Foto: Jan Kåre Gåsemyr/TV 2

Søkene er nå avsluttet, og det er opp til tips fra publikum om det blir iverksatt nye.

Sosial type

– Vi håper at folk fra andre plasser enn Kvinnherad og som var i Rosendal den dagen kan hjelpe. Han var en kontaktsøkende, sosial person så noen kan ha snakket med ham, sier lensmannen som legger til at mannen ikke virket deprimert eller at det er mistanke om noe kriminelt.

For familien er det viktig å få svar. Den savnede 57-åringen ble bestefar for tre uker siden, forteller sønnen til TV 2.

– Det nærmer seg jul, og det vil bli tøft å feire høytiden uten far, sier Marvin Lee Judy.