Den store familiebilen Superb er første ut når Skoda nå skal begynne å rulle ut elektriske drivlinjer. Den kommer som ladbar hybrid i 2019.
Den store familiebilen Superb er første ut når Skoda nå skal begynne å rulle ut elektriske drivlinjer. Den kommer som ladbar hybrid i 2019.

En av de smarteste nybilene blir ladbar

Superb er først ut, så kommer det også elbiler fra Skoda.

Superb har bokstavelig talt vært en stor sukess for Skoda, helt fra første generasjon debuterte tilbake i 2001.

Underveis har den vokst seg større og mer eksklusiv. I dag er dette en av de smarteste stasjonsvognene i familieklassen. Superb byr på et hav av plass (blant annet bagasjerom på 660 liter), fin komfort og veldig mye å velge mellom, av både motorer og utstyr – til en pris de fleste konkurrentene sliter med å matche.

Men én ting mangler Skoda så langt: Nemlig elektriske drivlinjer. Det varer imidlertid ikke veldig mye lenger.

Enda mer bil for pengene

Nå bekrefter nemlig Skoda selv at de kommer med sin første ladbare hybrid i 2019. Nettopp Superb er først ut her. Det kan komme til en bli en svært interessant bil for det norske markedet. De ladbare hybridene kommer gunstig ut i det norske avgiftssystemet. Dermed kan Superb bli enda mer bil for pengene enn den er i dag.

Blant de opplagte konkurrentene finner vi biler som VW Passat GTE og Kia Optima PHEV. Hvis startprisen på en ladbar Superb havner på rundt / i underkant av 400.000 kroner, ligger det an til storsalg.

Ingen overraskelser her: Skoda viser et skisse fra sin kommende elbilsatsing.
Ingen overraskelser her: Skoda viser et skisse fra sin kommende elbilsatsing.

Norges mest solgte elbil har blitt ny

Investerer milliarder

Fra 2019 skal Skoda forresten også produsere elektriske komponenter til flere andre ladbare hybrider i VW-familien. Det vil gi dem en viktig rolle i en utvikling som nå går veldig kjapt.

Året etter, i 2020, skal så den første rene elbilen fra Skoda lanseres. Det stopper ikke der. Innen 2025 er planen å ha minst fem elbiler, i forskjellige klasser. Her nyter naturligvis Skoda godt av at de er en del av Volkswagen-konsernet. De skal investere milliarder i sin elektriske satsing de kommende årene.

I løpet av de neste åtte årene skal hele konsernet rulle ut 50 rene elbiler og 30 ladbare hybrider. I 2025 regner man med at hver fjerde solgte bil fra VW er en elbil.

Dette er konseptbilen Vision E som er ventet å bli den første elbilen fra Skoda.
Dette er konseptbilen Vision E som er ventet å bli den første elbilen fra Skoda.

Denne selvkjøringen gikk ikke helt etter planen...

Hippiebussen blir elektrisk

Dette starter med tre nye elbiler fra VW i 2020. I.D. CROZZ II er en blanding av SUV og coupé. Bilen har en elmotor på hver aksel, en ”elektrisk mellomaksel” sørger for å fordele kreftene mellom akslene. SUV-en yter 306 hk. Rekkevidden skal være på 500 kilometer. Ved å bruke hurtiglading kan man lade batteriet opp til 80% på kun 30 minutter.

I 2020 vil Volkswagen også lansere både den kompakte I.D. i Golf-segmentet. I tillegg vil Volkswagen lansere I.D. BUZZ i 2022 – en nytolkning av den legendariske Volkswagen-bussen, også kjent som "Hippiebussen".

Tross flere konseptbiler, har ikke VW erstattet den legendariske
Tross flere konseptbiler, har ikke VW erstattet den legendariske "Hippiebussen" ennå. Men nå skjer det snart ting! Foto: Scanpix

LES MER: Nå kommer hippiebussen tilbake

Ladbar SUV fra Volkswagen, se mer i videoen under: