Anklaget for seksuell trakassering – sparket

PRISVINNENDE: Her mottar Charlie Rose Peabody-prisen for arbeidet sitt med "One on One with Assad", i New York i mai 2014.
PRISVINNENDE: Her mottar Charlie Rose Peabody-prisen for arbeidet sitt med "One on One with Assad", i New York i mai 2014. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix
Mandag anklaget åtte kvinner Charlie Rose for seksuell trakassering. Tirsdag har han mistet jobben i CBS.

Mandag avslørte The Washington post at den amerikanske journalisten og programlederen Charlie Rose gjennom en årrekke skal ha utsatt kvinner som arbeidet for ham for seksuell trakassering.

Han har blant annet ledet talkshowet «The Charlie Rose show», CBS The Morning og han har vært korrespondent for 60 Minutes.

Tirsdag kveld melder nyhetsbyrået AP at CBS nå har besluttet å gi Rose sparken etter anklagene.

Gayle King leder CBSs morgenshow sammen med Rose, og i en uttalelse til CBS New York sier King at hun synes det som nå har kommet fram er sjokkerende.

– Jeg er ikke ok. Artikkelen om saken var smertefull for meg å lese. Jeg håper alle kvinner nå tør å stå fram med slike historier, sier hun.

Et brev sendt til ansatte på CBS forteller at Rose har mistet jobben med umiddelbar virkning etter anklagene.

«Det finnes ikke noe viktigere i en bedrift enn å sikre en trygt, profesjonell arbeidsplass - et støttende miljø der folk føler de kan gjøre en så god jobb som mulig. Vi må være et sånt sted,» heter det i e-posten.

Beklaget

Tidligere tirsdag ble det kjent at 75-åringen suspendert fra jobber i tre TV-selskaper, og han sier han skammer seg.

«Det er viktig at disse kvinne vet at jeg hører det de sier, og jeg beklager på det sterkeste. Jeg skammer meg veldig, Jeg har til tider vært ufølsom, og tar ansvar for det, selv om jeg ikke mener alle anklagene er helt nøyaktige», skriver han i en uttalelse.

Anklagene inneholder blant annet hendelser som beskrives som tafsing, grisete telefonsamtaler og at han gikk naken rundt da de var til stede. Ved flere anledninger beskrives det også at han tok tak i brystene deres eller tok dem i skrittet.

Jobbet for ham

Kvinnene som nå har stått fram med sine historier var ansatt i Charlie Rose Show fra sent på 90-tallet og fram til 2011.

De var mellom 21 og 37 år da de arbeidet for ham og hendelsene fant sted.

Washington post skriver at de har gjennomført en rekke intervjuer med kvinnene, som alle forteller svært like historier uavhengig av hverandre.

Fem av kvinnene beskriver at Rose tok dem på låret, og flyttet hånden sin stadig høyere, som for å sjekke hvor grensen gikk.

To av dem har beskrevet situasjoner der de var på reise, og der Rose plutselig kunne gå ut av dusjen og gå bort til dem, helt naken. Enkelte av kvinnene har ønsket å være anonyme, mens andre står fram med fult navn.

Ringte om natten

Kyle Godfrey-Ryan var assistenten til Rose midt på 2000-tallet. Hun beskriver over et dusin hendelser der Rose plutselig sto naken foran henne.

Han ringte også den da 21-år gamle kvinnen om natten eller tidlig om morgenen for å beskrive sine fantasier der han så for seg henne svømme rundt naken i bassenget hans.

Godfrey-Ryan forteller at hun sa fra til en av Roses produsenter, Yvette Vega.

– Det er bare Charlie som er Charlie, svarte hun da, og ingenting ble gjort.

I dag angrer Vega på at hun ikke gjorde mer da hun ble varslet om tilfellene.

– Jeg skulle ha satt en stopper for dette. Jeg feilet. Det er knusende. Jeg angrer dypt på at jeg ikke hjalp dem, sier hun.

Videre skriver avisen at det var mye prestisje og frykt knyttet til å jobbe for Rose, og at folk i mange tilfeller derfor ikke sa fra.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook