Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Direktør for kommunikasjon og samfunn i Norsges Fotballforbund (NFF), Svein Graff, bekreftet overfor TV 2 tidligere denne måneden at tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen har saksøkt NFF.

I tillegg varslet Edvartsen at han vil ha generalsekretær Pål Bjerketvedts feilsendte epost behandlet NFFs etiske komité. Til VG bekrefter komitéleder Sven Mollekleiv at de ikke vil behandle saken.

Sven Mollekleiv sier til avisen at det «ikke er naturlig og riktig å gå inn i en personalsak som ligger i rettsapparatet».

– Det er en personalsak, og da går man ikke inn og påvirker en behandling som naturlig hører hjemme mellom partene i rettsapparatet. Det handler om å være ryddig på roller, sier han.

Mens dommerkonflikten pågikk for fullt på vårparten, der Edvartsen lå i åpen konflikt med sine dommerkolleger, kom Bjerketvedt i skade for å sende en konfidensiell e-post ment for sin egen ledergruppe til Edvartsen.

Edvartsens advokat, John Christian Elden, sier til VG at de tar til etterretning at Fotballforbundet mener klagen bør tas opp i retten.

– Så da får vi gjøre det, selv om det hadde vært bedre å avslutte den tvisten internt i organisasjonen, sier Edvartsen-advokat John Christian Elden til VG.