NORTHUG DELTE: William Brekke (24) sendte bildet til Petter Northug, som delte det selv på Instagram. Han kjenner ikke til hvem som har laget det andre bildet.
NORTHUG DELTE: William Brekke (24) sendte bildet til Petter Northug, som delte det selv på Instagram. Han kjenner ikke til hvem som har laget det andre bildet. Foto: Instagram

Northug sto ikke bak bildet som har skapt storm

Petter Northug fikk tilsendt bildet på Snapchat. – Northug kan gjøre hva han vil, sier William Brekke (24), som har redigert bildet som har skapt oppstyr.

Petter Northug var ikke en av de ti løperne som får gå verdenscupåpningen i Kuusamo i helgen, og skistjernen svarte med å sende ut et stikk til flere landslagskamerater og landslagsledelsen.

Norges Skiforbund bekreftet overfor TV 2 dagen etter Instagram-innleggene at det er en pågående personalsak mot Northug.

Men det er ikke Northug selv om står bak bildet som har skapt mest støy, kunne Kampanje fortelle tirsdag ettermiddag. I bildet nevnes flere av de ti herreløperne som skal gå i Kuusamo.

– Det var meg og to kamerater som redigerte bildet. Vi satt i forkant av presseslippet av troppen til verdenscupåpningen i Kuusamo og vi var nokså oppgitte over at Northug ikke kom med, sier William Brekke, som delte bildet på Facebook, til TV 2.

– Både Northug og Chris Jespersen ble tagget på Facebook, og så fikk vi en like av Jespersen og sendte en snap til Northug. Og vi fikk et lite svar, fortsetter Brekke, som ikke vil fortelle hva som ble skrevet med Northug.

– Ba han om tillatelse til å bruke bildet?

– Northug kan gjøre hva han vil, sier Brekke.

– Hadde dere forventet at det skulle bli så mye oppstyr?

– Vi hadde ikke forventet i det hele tatt at han skulle bruke bildet, men når han først delte det, skjønte vi at det ville bli en stor sak med tanke på hva Vidar Løfshus sa forrige uke, sier den 24 år gamle NHH-studenten, og tenker på beskjeden om at Northug må følge landslagets regler på sosiale medier.

Brekke er som mange norske skitilhengere oppgitt over uttaket.

– Vi stusser vi om kriteriene for å ta ut en verdenscuptropp. Det er utelukkende fokus på form akkurat nå, selv om det er to og en halv måned til OL. Det virker litt korttenkt, sier han.

Northug-manager Are Sørum Langås har forklart det med humor.

– Dette er humor brukt i kampens hete, og Petter har selvsagt ikke en negativ tanke om lagkompisene sine. Petter bruker i tillegg så mye selvironi på den Instagram-kontoen at dette tar nok de andre langrennsgutta med et smil. De har jo selv illustrert god takhøyde på egne kontoer, sier han til TV 2.

Flere andre har tatt Northug i forsvar etter Instagram-delingen.

– Dette er jo Petter. Jeg velger å se det humoristiske i det. Petter mener jo ikke dette om lagkameratene sine. Man skal ha respekt for alle løpere, men her tror jeg som sagt at Petter har ment det humoristisk, og ikke at han ønsker å ta noen, sier tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik til TV 2.

Johan Kaggestad mente forbundet respons viser at alt ikke er som det skal.

– Jeg opplevde at det var veldig mye humør i dette, men det tyder på at klimaet er ganske betent. Det er et signal om at de ikke anser Petter som noen klar medaljekandidat i OL, for dette kommer til å ta bort en del energi fra ham, sier han.