Geirs hemmelige liste:

– Jeg oppnådde alle målene mine på Farmen

BODØ (TV 2): Geir Magne Haukås (47) laget seg fem bud før Farmen-oppholdet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld gikk Geir Magne Haukås (47) fra Bodø ut med et skikkelig smell fra realitykonseptet Farmen.

Etter åtte uker på gården, der han rakk å bli en svært omstridt figur, var oppholdet i 1917 over.

Og rett etter den brutale tvekampen mot Kristian Krubel Djupnes (21), fortalte en 12 kilo lettere og utslitt Geir at han angret på mye som var blitt gjort på gården.

– Jeg har klaget på noen, kritisert noen, trekt i trådene overalt. Det kan ha blitt for mye. Jeg har provosert mange ganger. Jeg vet ikke hvor mange i tallet, men det er en del ting jeg skulle ha unngått, fortalte han i skogen utenfor Sandvika gård.

Laget en moralsk sjekkliste

Men nå er den omstridte realitydeltakeren hjemme igjen hos kona og sønnen i Bodø. Fjellbuksa og ullgenseren er byttet ut med hvit skjorte og dress, og melking av kuer og trening av hunden Margit, er byttet ut med henting i barnehagen og leking med sønnen Vincent Othelian (1,5 år).

Men selv om han er ferdig med Farmen, er ikke Farmen ferdig med han – i sosiale medier har seerne rast mot hvordan Geir har oppført seg, og på telefonen renner det inn reaksjoner.

Men før Geir reiste inn på gården, laget han en moralsk sjekkliste til seg selv. Den skrev han med gullpenn og store bokstaver, og gjemte unna i en bibel i bokhylla.

Geirs «fem bud»

GEIRS FEM BUD: Her er den moralske sjekklista som Geir har laget til seg selv. Den gjemte han unna i en bibel i bokhylla. Foto: Privat.
GEIRS FEM BUD: Her er den moralske sjekklista som Geir har laget til seg selv. Den gjemte han unna i en bibel i bokhylla. Foto: Privat.

TV 2 er med når Geir henter frem bibelen fra bokhylla, for å se på de fem budene han skrev til seg selv.

FIKK EN NÆR VENN: Geir sa farvel til Tom Evensen i uke 5, etter å ha slått han i tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK EN NÆR VENN: Geir sa farvel til Tom Evensen i uke 5, etter å ha slått han i tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Jeg har fått denne bibelen av kona mi Bente, og her har jeg skrevet en lapp. Jeg gjorde det for at jeg skulle kunne ta en avsjekk når jeg kom hjem. Jeg ante ikke hva jeg reiste til – jeg hadde virkelig ikke peiling, forteller Geir, og holder den sorte bibelen i hendene.

Geir åpner opp bibelen på «Den gylne regel», der lista ligger.

– Nummer én: Jeg skulle bygge karakter. Det har jeg gjort, uten tvil, sier Geir.

– Nummer to: Bygge venner – synes du at du fikk noen venner på gården?

– Ja, jeg vant venner. Jeg har iallefall én person jeg setter veldig stor pris på, og det er Tom. Og Margit er en god venn – hunden, sier Geir.

Ville bevege folk

– Den tredje var at jeg skulle vinne Farmen 2017. For meg betyr ikke det nødvendigvis å vinne hytte og bil. For meg handler det om noe annet. Det handler om å sette i gang følelser hos folk, og bevege folk. Og det har jeg gjort, iallefall hvis du ser på alle Facebook-postene.

– Det fjerde var at jeg skulle bygge videre på filosofien min: Fysisk, mentalt, sosialt og åndelig. Det har jeg gjort til gangs, mener Geir.

– Det femte var at jeg skulle beholde integriteten min. Jeg skulle være ærlig, jeg skulle ha mot, og jeg skulle fortsette å ha sterk tro. Det har jeg gjort. Men det er 4-5 ganger jeg har utfordret min egen integritet. Det mener jeg fortsatt. Men jeg har aldri ljugd på gården, mener Geir.

Ønsket å provosere

– Hva tror du selv det er med deg som provoserer så mange?

– Jeg tror det er det jeg er veldig tydelig. Jeg går imot strømmen, og jeg skjønner at det jeg sier er kontroversielt. Jeg kan absolutt skjønne at folk reagerer på det jeg sier, og det er kanskje litt meningen at folk skal bli provosert, sier han videre.

For Geir var det viktig å få frem sin filosofi og kristne tro på gården. Det å skape en debatt rundt tro, var viktigere enn å «gå stille i dørene».

– Vi må tåle debatten, selv om den kan bli opphetet. Noen ganger blir det litt agressivt, fra mange kanter, men for meg er dette er verdidebatt som er viktig, og den er verdt å kjempe. Jeg ville ikke gjort noe annerledes, sier han.

– Du blir kalt for dobbeltmoralsk. Hva tenker du om det?

– Jeg vet selv hva jeg har gjort, hva jeg har sagt, og hva andre har gjort og sagt. Jeg står for det som har skjedd på gården, selv om det er enkelte ting jeg gjerne skulle hatt ugjort, sier Geir.

Nå får han støtte

Etter at Geir røk i tvekamp mot Kristian Krubel Djupnes på søndag, kan det virke som om meldingene til Geir har forandret karakter. Mange har sendt støttemeldinger til Bodø-mannen i etterkant av programmet.

– Det er nok at ett menneske synes at noe av det jeg sier er fornuftig. Kanskje ett eller to mennesker begynner å tenke litt nytt, og da har jeg forandret verden, sier han.