Nye voldtektstiltaler mot Kopseng

Den voldtektsdømte danseren Julio Kopseng vil ikke akseptere skyld i to nye voldtektssaker. Dermed havner de i retten, selv om han ikke kan få lengre straff.

Julio Kopseng soner landets strengeste straff, kan kan bli dømt for ytterligere to voldtekter.
Julio Kopseng soner landets strengeste straff, kan kan bli dømt for ytterligere to voldtekter.

40-åringen soner allerede en dom på 21 års forvaring – lovens strengeste straff – for å ha forgrepet seg på 19 kvinner.

Han kan derfor ikke dømmes til mer straff, og en ny rettssak vil dermed ha begrenset praktisk betydning, skriver Dagbladet.

Etter at politiet i sommer var ferdig med å etterforske to nye voldtektssaker mot Kopseng, gikk statsadvokaten derfor inn for såkalt prosessøkonomisk påtaleunnlatelse. Det innebærer at skyld blir konstatert uten at saken behandles i retten.

Kopseng nekter straffskyld og ville ikke godta en påtaleunnlatelse. Han vil ha saken opp for retten og møter i Oslo tingrett i april.

– Rettssaken er en mulighet for ham til å legge fram sitt syn. Vi vil ha en bred bevisførsel og se saken i en større sammenheng, sier forsvarer Sigurd Klomsæt. Han varsler også en begjæring av gjenopptakelse av saken mot Kopseng før jul. Klomsæt mener danseren ble utsatt for forhåndsdømming av juryen i lagmannsretten. Dommen er også klaget inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

(©NTB)