Izquierdo berget Brighton-poeng mot Stoke

Stokes leiesoldat fra Chelsea, Kurt Zouma, scoret ett av målene i 2-2-kampen borte mot Brighton i serien, men José Izquierdo berget ett poeng for vertene.

Brightons forsvar sto og sov da Xherdan Shaqiri fra midtbanen sendte ballen inn i hjemmelagets sekstenmeter. Maxim Choupo-Moting kom løpende, dempet på første touch og sende ballen i mål på det andre.

Se alle scoringene fra kampen øverst!

Litt mot spillets gang ledet Stoke 1-0 like før halvtimen var spilt i Brighton i mandagens kveldsoppgjør i Premier League.

Fem minutter før pause ble hjemmelaget snytt for straffe da dommer Lee Mason ikke blåste da Glenn Murray ble felt inne i sekstenmeteren. Brighton kunne likevel juble ett minutt før omgangen var ferdigspilt. Pascal Gross satte ballen i mål etter at Davy Pröpper først hadde driblet seg forbi seks Stoke-spillere.

Zouma-mål
Jubelen hadde knapt lagt seg før ballen igjen satt i nota. Denne gangen var det Stokes leiesoldat fra Chelsea, midtstopperen Kurt Zouma, som stanget inn ballen etter corner. Da var det kun sekunder igjen av de to tillagte minuttene i første omgang.

Kampen var ikke ferdigscoret. En halv time før slutt sendte Murray en lur ball til José Izquierdo på kanten av femmeteren. Colombianerens skudd ble blokkert, men Izquierdos andre forsøk forsvant forbi både Stokes forsvar og keeper. Dermed var lagene like langt.

Crouch inn
Kvarteret før slutt tok Stoke ut Shaqiri og satte inn Peter Crouch. Håpet var at engelskmannen skulle gjøre det han har gjort så mange ganger før, stange inn vinnermålet. Men det gjorde han ikke, og kampen endte 2-2.

Med dagens resultat ligger Brighton på 9.-plass med 16 poeng, mens Stoke ligger på 15.-plass, tre poeng bak.

Neste runde skal Stoke spille borte mot Crystal Palace på bortebane, mens Brighton har en tøff bortekamp mot Manchester United.