Enrique Balbi, som er talsmann for den argentinske marinen, sier ifølge avisen Clarin at lyden ble registrert av to argentinske marinefartøyer som deltar i søket etter ubåten.

Lyden ble fanget opp i det sørlige Atlanterhavet, rundt 360 kilometer fra Argentinas kyst og på 200 meters dybde. Et amerikansk fly av typen P-8 ble sendt på vingene for å undersøke området hvor lyden kom fra.

– Det er en lyd i havet og den må analyseres av et spesialprogram, sier Balbi.

Forsvant i Atlanterhavet

Ubåten med 44 personer om bord har vært savnet siden onsdag i forrige uke. Fartøyet forsvant underveis fra marinebasen i Ushaia på sydspissen av Argentina til Mar del Plata.

Siste kontakt med ubåten var om morgenen 15. november. Da befant fartøyet seg i Atlanterhavet 430 kilometer utenfor Argentinas kyst.

Batteriproblemer

Mandag opplyser kommandør Gabriel Galeazzi i Argentinas marine at den siste meldingen gikk ut på at ubåten rapporterte om et teknisk problem. Ifølge BBC dreide det seg om en kortslutning i skipets batterier. Ubåten var i overflateposisjon da kommunikasjonen fant sted.

Galeazzi sier imidlertid at mekaniske problemer ikke er uvanlig og at de sjelden utgjør noen stor risiko.

– Et krigsskip har mange backupsystemer som tillater skipet å forflytte seg fra et sted til et annet når det får et problem, sier Galeazzi, som er sjef for marinebasen i Mar del Plata.

Mannskapet fikk beskjed om å avbryte oppdraget og gå direkte til Mar del Plata. Siden har ubåten ARA «San Juan» vært savnet.

Likevel ikke livstegn

Et stort antall skip og fly deltar i søket etter ubåten, men sterk vind og tung sjø har gjort letearbeidet vanskelig.

MØTTE PÅRØRENDE: Argentinas president Mauricio Macri møtte mandag slektninger av mannskapet på den savnede ubåten. AFP PHOTO / ARGENTINE PRESIDENCY
MØTTE PÅRØRENDE: Argentinas president Mauricio Macri møtte mandag slektninger av mannskapet på den savnede ubåten. AFP PHOTO / ARGENTINE PRESIDENCY

Lørdag ble det tent et håp da satellittsignaler som man antok var fra ubåten, ble fanget opp. Men en talsmann for marinen sier mandag at analysen av de lavfrekvente signalene viser at de ikke kom fra ubåten.

Ifølge nyhetsbyrået AP har mannskapet nok mat, drivstoff og oksygen til å klare seg i 90 dager på overflaten. I neddykket tilstand vil oksygenet ta slutt etter sju dager.

«San Juan» er en dieselelektrisk ubåt av typen TR-1700. Den er 65 meter lang og sju meter bred, og er bygget i Tyskland i 1983. Den har vært gjennom flere ombygginger og tilpasninger, den siste i 2014. Den argentinske marinen har i alt tre ubåter.