RAKK Å FEIRE JUL: Forrige helg feiret familien jul på sykehuset i Maine. Herr og fru nisse var med- Foto: Privat.
RAKK Å FEIRE JUL: Forrige helg feiret familien jul på sykehuset i Maine. Herr og fru nisse var med- Foto: Privat.

Jacob (9) ønsket seg julekort fra hele verden – nå er han død

For en uke siden feiret familien jul på forskudd. Nå er niåringen død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For to uker siden fortalte TV 2 om den kreftsyke Jacob Thompson. Niåringen, fra den amerikanske delstaten Maine, hadde fått beskjed om at han neppe ville få oppleve julen.

Familien hans bestemte derfor for å feire høytiden på forskudd i år, og Jacobs siste ønske var å motta julekort fra hele verden.

Etter at saken ble omtalt i media kom flere tusen kort inn til gutten. Flere kjendiser har engasjert seg, og Jacob har fått kort fra både Ellen DeGeneres, Arnold Schwarzenegger og Rob Lowe. Han har også fått besøk på sykehuset av både politimenn og av levende pingviner - som er to av guttens favoritter. Også leker og andre gaver strømmet inn. På guttens støtteside på Facebook oppfordret familien også alle som kan til å melde seg som blodgivere.

Og sist helg ble det full julefeiring for familien. Markeringen fant sted på guttens rom på sykehuset.

– Det er så godt at julefeiringen endelig ble en realitet. Jeg vil bare se Jacob smile og kunne tenke på noe annet enn smerten, sa pappa Roger Guay til den lokale tv-stasjonen.

Mandag fortalte familien at Jacob sovnet stille inn søndag etter å ha levd med kreften i fire år. Han hadde den sjeldne kreftformen nevroblastom. Det er ifølge Norsk helseinformatikk en svulstsykdom som oppstår hos spedbarn og småbarn i nervesystemet.

På Facebook-siden minner familien om at det er rundt 800 barn som årlig får diagnosen i USA:

«Vi håper at Jacobs historie og den enorme støtten vi har mottatt fra hele verden vil ha bidratt til økt oppmerksomhet rundt denne sykdommen. Vi håper at folk vil donere penger, og bidra til at vi får medisin som kan kurere sykdommen.

Alle som sendte Jacob en melding, kort eller gave var med å gjøre en forskjell for ham de siste dagene han levde. Dere ga Jacob glede og dere gjorde oss optimistiske med tanke på fremtiden. Takk for at dere tok dere tid til å engasjere dere. Dessverre er det mange andre som ham, og vi håper dere fortsetter å hjelpe.»