I AKSJON FOR NORGE: Kristine Minde spilte alle tre kampene for Norge under sommerens EM i Nederland.
I AKSJON FOR NORGE: Kristine Minde spilte alle tre kampene for Norge under sommerens EM i Nederland. Foto: Roald, Berit

Ny klubb for norsk landslagsspiller

Kristine Minde (25) forlater svensk fotball. Blir lagkamerat med Caroline Graham Hansen.

Den norske landslagsspilleren Kristine Minde skifter klubb.

25-åringen, som de siste fire sesongene har spilt for svenske Linköping, fortsetter karrieren i tyske Wolfsburg. Det ble bekreftet tirsdag.

Dermed blir hun lagvenninne med Caroline Graham Hansen i den tyske storklubben.

– Jeg gleder meg veldig til å spille sammen med Caroline også på klubblaget. Hun er en fantastisk spiller, sier Minde til TV 2.

Angrepsspilleren med 82 landskamper for Norge var del av Martin Sjögrens EM-tropp i sommer, og spilte også i mesterskapet som endte med sølv for fire år siden. Graham Hansen gleder seg stort til å få norsk selskap i klubblaget.

– Det blir veldig hyggelig å få Kristine som lagkamerat. Hun er en berikelse for enhver klubb både på og utenfor banen, så jeg gleder meg veldig til at hun kommer, sier Graham Hansen til TV 2.

Minde har også to VM-sluttspill på CVen, men får nå oppfylt en annen drøm.

– Jeg har drømt om å spille fotball i Tyskland siden jeg var en liten jente, og jeg er ydmyk og stolt over at jeg nå får spille for et lag jeg beundrer. Jeg ser virkelig frem til å ta et nytt steg i min karriere, sier Minde i en pressemelding.

Vant serien - feiret med rydding
Forrige måned vant hennes svenske klubb serien, og Minde kapret overskriftene ettersom hun ryddet i garderoben mens lagvenninnene feiret gullet.

I helgen la hun ut en hilsen i sosiale medier etter at det var klart at hun skulle forlate Linköping.

– I 2014 tok jeg steget til Linköping for å utvikle meg som fotballspiller og for å vinne titler. På fire år har det blitt to gull, to sølv og to «bronse» og jeg har blant annet blitt en mer stabil, målfarlig og erfaren spiller. Men det er ikke bare det. Jeg har også utviklet meg selv som person og blitt kjent med flere fantastiske jenter, skrev blant annet bergenseren.

Les også: Bildet av norske Kristine (25) går viralt

Minde og lagvenninnene i Linköping (blant dem landslagskollega Frida Maanum) har denne sesongen også spilt seg frem til kvartfinalene i Champions League, som trekkes fredag.

De blir dog spilt uten den norske landslagspilleren, som er klar for Wolfsburg fra 1. desember. Også hennes nye klubb er i Champions League, men Minde kan ikke spille for dem.