CD-spilleren tok over for kassettspilleren og har vært naturlig utstyr i bilen i mange år. Men nå er dette i ferd med å forsvinne ut.
CD-spilleren tok over for kassettspilleren og har vært naturlig utstyr i bilen i mange år. Men nå er dette i ferd med å forsvinne ut.

Forsvinner fra stadig flere biler

Men hvorfor er det egentlig slik?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei, jeg har vært rundt og sett på noen nybiler i det siste og en av de tingene jeg har lagt merke til er at det ser ut som CD-spillerene er i ferd med å forsvinne fra bilene.

Når skjedde egentlig det? Veldig trist synes jeg for det er få ting som er bedre enn å høre på favoritt-CD-ene når man er ute på en god kjøretur. Jeg regner med det er sparing dette også? Men nå de virkelig ta den så langt?

Benny svarer:

Heisann, du ser nok riktig. CD-spillerne har begynt å forsvinne fra flere biler. Det begynner å bli en god stund siden jeg oppdaget det før første gang. Den har nok rett og slett gått ut på dato.

Det samme skjedde med kassettspillerne for noen år tilbake. Det var mange som reagerte i starten da også, men sånn er det nok bare. Verden går videre, vaner forandrer seg – og bilprodusentene tilpasser seg til det.

Konkret handler dette mye om digitalisering og en del om innsparinger. CD-salget har stupt i mange år. Nå er det nedlasting og strømming som gjelder for veldig mange. Da blir også behovet for en CD-spiller langt mindre.

Eivind oppdaget at DAB i bilen ikke er så enkelt...

Kunne ta bort noe

For bilprodusentenes del betyr det at de kan spare store penger på å droppe CD-spillerne. Hver enhet koster neppe veldig mye penger. Men når du ganger det opp med noen hundre tusen, ja kanskje millioner av biler – da blir det fort snakk om veldig store summer. I en tid der bilkjøperne nærmest forlanger stadig mer utstyr og duppeditter, er det sikkert litt ekstra godt å kunne ta bort noe som ikke lenger føles så nødvendig.

Det handler nok også litt om at bilfabrikantene vil framstår som moderne og innovative. Det at de kan tilby nye og framtidsrettede løsninger.

For min egen del har jeg ikke hatt CD-er i bilen de siste sju-åtte årene, i alle fall.

Når det er sagt: Jeg skjønner veldig godt hva du mener med å ta med favoritt-CDene ut på kjøretur. Det er noe helt spesielt med det. Men her har vi nok ikke annet valg enn å goda at ting forandrer seg, også på dette området.

Så får du heller nyte CD-ene fra godstolen hjemme i stua – eller ute i garasjen.

Kupp på billigbil? Da skal du kjøpe nå!

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Les også: Du kan bruke mobilen – også når det smeller

Video: Kommer snart – her er nye Nissan Leaf