VRAKET: Petter Northug er ikke blant de ti mannlige utøverne som skal til Ruka for å gå åpningen i verdenscupen. Bildet tatt fra en treningsøkt i oktober på en isbre i Italia.
VRAKET: Petter Northug er ikke blant de ti mannlige utøverne som skal til Ruka for å gå åpningen i verdenscupen. Bildet tatt fra en treningsøkt i oktober på en isbre i Italia. Foto: Poppe, Cornelius

Oddvar Brå: – Petter kommer sterkt tilbake

Petter Northug skal ikke gå verdenscupåpningen i Finland denne helgen, men Oddvar Brå tror Northug snart blir å se på laget igjen.

Denne helgen starter verdenscupen i Ruka, og det blir uten Petter Northug (31). Northug har vært ute med forkjølelse og gikk ingen renn i Beitostølen forrige helg, men erklærte seg frisk til helgens renn i Finland.

Kommer flere sjanser

Selv om Northug friskmeldte seg selv før uttaket til Ruka, var han ikke blant Skiforbundets ti utvalgte da listen ble lagt ut mandag.

Tidligere langrennshelt Oddvar Brå kjenner godt til hva som kreves for å ha suksess i langrennssporet.

66-åringen, som best husket for stafett-gullet hvor han brakk staven, kjenner ikke til omfanget av sykdommen og synes derfor det er vanskelig å vurdere om Skiforbundet har gjort riktig valg.

Men han er helt sikker på at vrakede Northug vil slå tilbake.

– Det er sikkert gjort en vurdering om at han ikke har fått vist seg fra sin beste side, men jeg tror Petter får mange muligheter fremover, så OL-toget har ikke gått. Han kommer nok til å gå på Lillehammer, så det som er viktig for Petter sin del er å bli kvitt sykdommen. Jeg har tro på Petter, og at han kommer sterkt tilbake allerede om 14 dager, sier Brå.

Disse skal gå

I helgen er det klassisk sprint, 15 kilometer klassisk og 15 kilometer fri for herrene, og Skiforbundets ti utvalgte til rennene i Finland er: Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Finn Hågen Krogh, Eirik Brandsdal, Hans Christer Holund, Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli, Simen Hegstad Krüger og Didrik Tønseth.

Verdenscupen avholdes i Lillehammer den første helgen i desember, og blir Northugs neste sjanse til å vise seg frem dersom han blir tatt ut.

Under verdenscuphelgen i Lillehammer er det klassisk sprint og skiathlon som er på programmet.