TIL GODSET: Herman Stengel forlater Vålerenga.
TIL GODSET: Herman Stengel forlater Vålerenga. Foto: Hagen, Fredrik

Stengel klar for Strømsgodset

Nok en profil på vei bort fra Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Herman Stengel har skrevet under på en treårskontrakt med Strømsgodset. 22-åringen forlater Vålerenga som Bosman-spiller, ettersom spillerens kontrakt går ut etter denne sesongen.

Det skriver Strømsgodset på sine nettsider.

Stengel har spilt 21 kamper for hovedstadsklubben i Eliteserien denne sesongen og scoret seks mål.

– Vi ønsker at de beste spillerne i distriktet skal spille for Godset, og vi er svært glade for å få på plass en avtale med Herman. I en alder av 22 år har han allerede opparbeidet seg mye erfaring, samtidig som han fremdeles har et stort potensial. Vi har stor tro på at Herman skal få ut dette potensialet her hos oss, sier sportssjef Jostein Flo til Godset.no.

– Mørk dag for dem

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen forklarer at det har ligget i kortene en stund at Stengel kom til å forlate Vålerenga.

– Fra utsiden har det ikke sett ut som han har vært helt fornøyd. Stengel kan fint erstattes som spiller, men du skal ikke undervurdere ham som type i en garderobe, og forholdet til supportere og sponsorer. Han har vært en veldig god Vålerenga-ambassadør, mener Mathisen.

– Nå vet ikke vi hva som har skjært seg, men det er en litt overraskende overgang. Han har hatt en høy stjerne blant fansen, legger han til.

Dagen etter Grindheim dro

Nyheten faller dagen etter det ble klart at Christian Grindheim ikke får ny kontrakt.

– Begge to har stått høyt i kurs hos Klanen. Dette er en mørk dag for dem, slår TV 2s fotballekspert fast.

– Det er selvfølgelig dumt å miste en spiller som Stengel gratis. Han har vært litt skadet og syk, men har på sitt beste vist at han er en veldig spennende midtbanespiller.

– For Godset er dette strålende – de får en profil som er ung, men samtidig erfaren. Han vil passe godt inn i måten de spiller på. For gutta i Drammen er dette en god dag, og Jostein Flo viser nok en gang at han er blant de aller beste på spillelogistikk, skryter Mathisen.