Tony Pulis fikk sparken i West Brom

West Bromwich-ledelsen fikk nok av de dårlige resultatene og kvittet seg med Tony Pulis.

Lørdagens 0-4-tap for Chelsea ble nådestøtet for West Bromwich-eierne, som mandag sparket manager Tony Pulis. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

Se sammendrag fra Pulis' siste kamp som WBA-manager i videovinduet øverst!

– Som vanlig tenker du at det er litt kjapt. Pulis er en garanti for at en klubb skal holde seg i Premier League, og han er en som kan redde en klubb som sliter. Dette er første gangen han må gå utelukkende på grunn av resultater. De andre klubbene har han forlatt på grunn av spillestilen, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

Pulis, som er kjent for å spille en uhyre fysisk fotball, er den femte manageren som får sparken denne Premier League-sesongen.

Før ham har Frank de Boer, Craig Shakespeare, Ronald Koeman og Slaven Bilic forlatt deres poster.

Fryktelig form

Lagets Premier League-form har vært elendig etter en god start, og Birmingham-klubben har ikke vunnet en eneste ligakamp siden 19. august. Statistikken siden er dystre er fire uavgjort og seks tap, der Pulis tapte de fire siste.

– Nå du spiller en fotball du vet en god del folk ikke liker, må du levere resultater. Det har han gjort. En sjelden gang tenker du at en manager fortjente å få sparken, men i dette tilfellet mener jeg han burde fått tid til å redde seg inn. Han hadde fikset det, tror Thorstvedt.

– Jeg er veldig forundret. Om du er i den situasjonen West Bromwich er i nå, hvem ringer du? Tony Pulis! Og nå sender de ham av gårde, legger Premier League-eksperten til.

Thorstvedt tror Pulis snart vil få en jobb igjen på balløyen.

– Pulis fikk en kraftig skrape omdømmemessig da han ble dømt for svindel i Crystal Palace. Nå har han for første gang fått en fotballskrape, men jeg tror nok han får en jobb igjen. Bare vent til et lag sliter, varsler han.

– Tas aldri lett på

– Disse avgjørelsene tas aldri lett på, men det er alltid tatt for klubbens beste. Vi er i en resultatorientert bransje, og avslutningen på forrige sesong og starten på denne har vært veldig skuffende, sier klubbformann John Williams.

Den walisiske 59-åringen har tidligere vært manager for Stoke og Crystal Palace i Premier League, men har aldri rykket ned. Stoke tok han opp fra Championship, men fikk etter hvert ikke ny kontrakt og måtte forlate klubben.