Ronaldos måltørke: – For første gang kan de ikke stole på ham

SVIKT: Real Madrid ligger allerede ti poeng bak erkerival Barcelona.
SVIKT: Real Madrid ligger allerede ti poeng bak erkerival Barcelona. Foto: Paul White
Superstjernen har bare scoret ett mål i La Liga denne sesongen.

Da Cristiano Ronaldo gikk målløs av banen i lørdagens Madrid-derby, ble det hans fjerde kamp på rad uten scoring i La Liga.

Hittil har han bare scoret ett mål på åtte seriekamper. Det står i sterk kontrast til Champions League, der portugiseren har scoret seks på fire.

– Laget sliter som et resultat av at Ronaldo ikke har scoret i noen av sine fire siste kamper. Talismanen deres produserer ikke mål lenger, og for første gang i hans glitrende karriere for «Los Blancos» kan de ikke stole på ham, skriver Marca-kommentator José Felix Diaz.

Kollektiv svikt

Fjorårets La Liga- og Champions League-mester ligger allerede ti poeng bak Barcelona i serien. TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller peker på den kollektive svikten som forklaring på Ronaldo-måltørken.

– Det handler ikke bare om han. Laget har ikke vært i nærheten av like bra og sprudlende som før sommeren. Forrige sesong ble jeg mest begeistret over at de spilte så morsom fotball, og at de ikke bare var en enhet som var satt opp. Da satt ting veldig godt offensivt, og hele laget bidro til at Ronaldo kunne være i enden av kjeden, sier Stamsø Møller.

– Svaret ligger definitivt mer i det kollektive enn hos han, fastslår han.

Siden overgangen til Real Madrid har superstjernen sensasjonelt nok aldri scoret mindre enn 25 mål i La Liga.

– Det desidert skumleste man kan gjøre som fotballekspert er å avskrive den mannen der. Han har hatt noen måltørker, og da har han alltid slått grusomt tilbake, advarer TV 2s fotballekspert.

– Samtidig er han en spiller med verdens mest tydelige kroppsspråk. Når det går bra kan ingen stoppe ham, og når det går dårlig kan han dra ned et helt lag.

– Lite spilleglede

Etter Gareth Bales siste skade, har det gått mer enn 200 dager siden sist «BBC» startet en kamp sammen, ifølge den spanske storavisen AS.

Stamsø Møller mener forståelsen mellom Ronaldo, Isco og Marco Asensio ikke er optimal.

– Fra januar til mai var kanskje Isco nærmest Messi i Europa. Asensio kommer litt mer nedenfra, men bidrar også. Det mest bekymringsfulle er at de ikke ser ut til å ha lysten til å spille hverandre gode, og Ronaldo lider veldig av det, forklarer han.

Han både tror og håper Real Madrid-krisen ikke ender i at Zinedine Zidane må forlate posten som manager for storklubben.

– Der har Real Madrid en fantastisk fagmann, og som har vist tidligere at han kan få disse store egoene til å funke sammen. Det virker som at han er Florentino Perez' mann, og jeg synes de har forandret seg en del. I min verden er det galskap å sparke Zidane, sier Stamsø Møller.

Elendig uttelling

På tross av at han bare står med én scoring, har Ronaldo gått på skudd hele 55 ganger, ifølge statistikknettstedet Whoscored.com.

Marca-kommentator José Felix Diaz mener de begynner å bli bekymret i Real Madrid-leiren.

– Ronaldo hadde sjanser i Madrid-derbyet, men dårlige førstetouch gjorde at Atlético Madrid-spillerne klarte å blokkere skuddene. Det er noe vi aldri har sett fra portugiseren før – vanligvis er han så klinisk og besluttsom i de øyeblikkene, skriver Diaz.

Han mener det også kan være en faktor at «Los Blancos» valgte å gi slipp på Álvaro Morata i sommer.

– Morata hjalp forrige sesong – Zidane kunne stole på ham, og kunne hvile Ronaldo de gangene han trengte en pause. Nå er det så stort press på at Ronaldo skal score, at det ikke er overraskende at Real Madrid sliter med å finne rytmen i angrep, mener Marca-kommentatoren.

Lik TV 2 Sporten på Facebook