STORSPILLER: Martin Ødegaard har virkelig funnet seg til rette i nederlandsk fotball.
STORSPILLER: Martin Ødegaard har virkelig funnet seg til rette i nederlandsk fotball. Foto: Bendiksby, Terje

Ødegaard kåret til rundens spiller etter scoring

Martin Ødegaard fortsetter å storspille i Heerenveen-drakten.

Martin Ødegaard har virkelig fått fart på sakene i nederlandsk fotball. Godt spill for Heerenveen denne sesongen gjorde det til slutt umulig for Lars Lagerbäck å utelate ham fra A-landslagstroppen.

Lørdag var det igjen duket for klubbfotball og nordmannen var i strålende form, og signerte seg også for sin første scoring i den nederlanske æresdivisjonen, da Heerenveen slo Twente hele 4-0 på bortebane.

Den prestasjonen gikk ikke upåaktet hen verken her hjemme eller i Nederland.

Det store nederlandske fotballmagasinet Voetball International kårer ukens spiller etter hver runde.

Denne gangen falt valget på den norske 18-åringen.

– Hvis han vil kan han rundlure alle. Han var helt utrolig og kunne hatt fem assist i dag, sa Heerenveens kaptein Stijn Schaars etter kampen ifølge det nederlandske magasinet.

Ødegaard svarte på spørsmål om egen fremtid

Ødegaard har for det meste blitt brukt på høyrekanten på klubblaget, men mot Twente bidro han mer sentralt i banen. Magasinet skriver at nordmannen «storspilte» i den nye rollen. Og det var gode nyheter for Heerenveen som desperat trengte en seier. Fo etter en god start på sesongen har ting virkelig buttet for Heerenveen i det siste. Fire tap og én uavgjort var fasiten før kampen mot Tweente.

– Endelig scoret jeg et mål og endelig tok vi tre poeng igjen. Det var viktig, for vi har hatt noen tøffe kamper i en vanskelig periode med fem-seks tap på rad, så det var fint å slå tilbake, sier Ødegaard til nederlandske NOS.

Etter kampen var Ødegaard strålende fornøyd med å ha fått sin første nettkjenning for klubben.

– Det er fint å komme på scoringslisten, det er noe jeg har ivret etter, og det var godt å få den første denne sesongen. Jeg prøver alltid å score mål, men det er viktig å forholde seg rolig når man ikke makter det, for en dag kommer målet. I dag kom den. Jeg jobber på trening hver dag for å score oftere.

– Jeg følte meg ganske bra. Vi spilte en god kamp, kjempet bra, vant dueller og skapte sjanser, vi kunne scoret fire-fem mål bare i første omgang. Bakover var vi solide og totalt sett var det en god kamp, sier Ødegaard.

– Jeg klarte å finne de rette rommene, og de andre ga meg mye ballen, og fremover var det mange gode løp som gjorde det enkelt når jeg fikk vendt opp.

Ødegaard ble også spurt om egen fremtid.

– Jeg føler meg veldig bra her og har kontrakt ut sesongen, og så får vi se hva som skjer. Jeg kan utvikle meg her og alt er fint.

Nordmannens gode spill har også vakt oppsikt i Spania. Denne uken viet den spanske avisen AS Ødegaard oppmerksomhet med en video, og der lovpriser de 18-åringens utvikling siden han forlot Castilla.

– En total forvandling som er i ferd med å gjøre ham til en sensasjon i den nederlandske ligaen, og den absolutte lederen på det norske U21-landslaget, sier avisens reporter i videoen.

Maars Johnsen med scoring

Videoen vekker spesielt oppsikt ettersom hovedstadsavisen tidligere har vært svært kritisk til nordmannen.

Ødegaard var ikke den eneste nordmannen som tegnet seg på scoringslisten i helgens æresdivisjon-runde. Bjørn Maars Johnsen scoret det tredje målet i Den Haags 4-1-seier mot Heracles søndag.

Johnsen var ikke en del av Lars Lagerbäcks siste landslagstropp, men viste prov på kvalitet da han kom inn som innbytter og noterte seg for scoring for Den Haag i 4-1-seieren søndag.

Spissen entret banen etter 64 minutter, og tjue minutter senere økte han ledelsen til 3-1.

Ødegaards tidligere lagkamerat i Heerenveen, norske Dennis Johnsen, satt for første gang på benken for Ajax, men kom ikke innpå da de knuste NAC Breda hele 8-0.