SEIRET: Marte Olsbu.
SEIRET: Marte Olsbu. Foto: Roald, Berit

Olsbu sikret Norges første seier på Sjusjøen

Marte Olsbu tok seg kraftig opp fra lørdagens 19. plass da hun vant fellesstarten søndag. Seieren var Norges første for kvinner i sesongåpningen på Sjusjøen.

Marte Olsbu kom alene inn til siste stående og viste at hun kan takle press også denne sesongen.

Frolendingen plaffet ned alle blinkene før resten av konkurrentene kom inn til standplass og kunne gå ut i ensom majestet over 30 sekunder foran konkurrentene.

Til slutt var hun 25 sekunder foran franske Anaïs Bescond i mål. Dermed ble det Norges første seier på kvinnesiden noensinne i sesongåpningen på Sjusjøen, og hun kunne juble litt på siste standplass.

– Når en først har muligheten, benytte den. Ikke ofte man får tid til å juble på standplass. Jeg kan gjerne ta den igjen, sier Marte Olsbu til TV 2.

Synnøve Solemdal viste også sterk form, spesielt på standplass. 28-åringen skjøt fire fulle hus og kjempet en jevn kamp mot Bescond om andreplassen.

Til slutt ble det for tøft og Solemdal tok tredjeplassen, 31,6 sekunder bak Olsbu.

– Tjue treff er så god følelse, det. Jeg er veldig fornøyd. Det var litt tyngre i sporet, men sikkert litt uvant å gå renn. Jeg er kjempefornøyd og skikkelig godt av Marte vant. En skikkelig god laginnsats. Vi kan ikke gjøre det så mye bedre enn dette. Det er noe av de beste åpningsrennene laget vårt har gjort, sier hun til TV 2.

Solemdal var meget godt fornøyd med lagvenninnens innsats.

– Jeg har kjempetro på Marte i år. Det er deilig å ha en på laget å strekke seg til. Hun har en veldig guts, og hun er min store helt. Jeg prøver å lære litt av henne hver dag, sier

På gårsdagens sprint ble det en 19.- plass og tre runder for Olsbu, som fikk en langt bedre dag søndag.

– I dag gjorde jeg et mye bedre løp og var mye mer tilstede, og gjorde det jeg hadde planlagt. Det var skikkelig god følelse, sier Olsbu.

Marte Olsbu fikk en bom på første skyting, så skjøt hun tre fulle hus.

– Jeg var heldig som hadde Hilde rett foran meg, så var et bra tog, så tok akkurat igjen før skyting, så vi var i null igjen. Hvis du først skal bomme, gjelder det å bomme tidlig. Jeg fikk et bra utgangspunkt på sisterunden.

Tiril Eckhoff valgte å stå over fellesstarten.

– Hun sparer seg til verdenscupåpningen fordi hun har vært syk i oppladningen til sesongen, og fikk ikke deltatt på den siste samlingen i Trysil, sa idrettssjef Per Arne Botnan til NRK før start.

Heller ikke lørdagens sprintvinner tyske Denise Herrmann stilte på fellesstarten

(©NTB/TV 2)