GYTKJÆR-FEIRING: Ingrid Ryland kunne virkelig glise etter cuptriumfen sammen med Avaldsnes.
GYTKJÆR-FEIRING: Ingrid Ryland kunne virkelig glise etter cuptriumfen sammen med Avaldsnes. Foto: Instagram/Scanpix

Feiret cupgull med Gytkjær-parodi

– Jeg er nok lett påvirkelig, sier Ingrid Ryland (28) om parodien av tidligere RBK-spiller Christian Gytkjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avaldsnes kunne juble for sitt aller første cupmesterskap da Vålerenga ble slått i lørdagens finale i Telenor Arena.

Inspirert av Gytkjær
Jubelen var naturligvis stor blant alle med et hjerte i laget fra Karmøy. Og når man vinner cupgull, da drar man litt ekstra på.

På et bilde lagt ut på Instagram med emneknaggene #metoo, #detskullebaremangle og #hvemergytkjær poserer Ingrid Ryland (28) med kun et cupmester-skjerf rundt halsen og den ikoniske pokalen foran seg.

– Det ble gjort på gøy som en parodi på Gytkjær. Så var det tydeligvis en god idé å poste det senere på kvelden, sier Ryland til TV 2.

Christian Gytkjær fikk stor oppmerksomhet, både innenfor og utenfor Norges grenser, da han poserte med Tippeliga-trofeet etter at Rosenborg hadde vunnet serien i 2016.

Inspirasjonen fra den karismatiske danskens feiring ble satt til livs av lagvenninne Hildegunn Sævik, men det var tidligere Arna-Bjørnar- og Liverpool-spiller Ryland som ble lokket foran kameraet etter litt «gruppepress».

– Jeg er nok lett påvirkelig, flirer Ryland.

🥇#metoo #detskullevelbaremangle #hvemergytkjær

Et innlegg delt av Ingrid Ryland (@ingridryland)

Vil ta opp kampen med LSK
Etter tre strake sølvmedaljer i kvinnenes Toppserie ga cuptriumfen omsider en pokal å juble over for Avaldsnes. LSK Kvinner var umulige å vippe ned fra ligatronen også i år, men på Karmøy er man fast bestemt å å ta opp kampen om hegemoniet i norsk kvinnefotball.

– Det er utrolig godt at vi klarte å dra det i land. Vi har en høy målsetting, og det er som Arne (Utvik) sier: Vi sikter mot stjernene, så håper vi at vi når tretoppene. I dag nådde vi vel en liten tretopp, og det er utrolig deilig, sa Avaldsnes-trener Per Inge Jacobsen til NTB etter finaleseieren.

Eiendomsinvestoren Arne Utvik har bidratt med mangfoldige millioner kroner til Avaldsnes-kassa de siste årene. Nylig ble det kjent at klubben har satt seg skyhøye mål om å ta seg helt opp i europatoppen. Det er foreløpig ukjent om Ryland blir med på den videre ferden mot stjernene. Bergenserens kontrakt med Avaldsnes går nå ut, og hun vet ennå ikke hva som skjer neste sesong.

Trener Jacobsen er uansett fast bestemt på at rekken på fire strake ligagull for LSK må brytes.

– Jeg har sagt til klubben at den største forskjellen på oss og Lillestrøm, er at de har hatt kontinuitet. Det har ikke vi i Avaldsnes klart å ha de siste årene. Klubben har skiftet ekstremt mange trenere og skiftet veldig mye på spillerstallen, forklarer Jacobsen og viser til hvordan situasjonen var da han ble ansatt for ett år siden.

– Jeg kom inn i november i fjor, og da hadde vi kun én spiller under kontrakt. Slikt kan vi ikke holde på om vi har tenkt å utfordre Lillestrøm. Vi må få kontinuitet. Klarer vi det, skal vi utfordre dem.