SKUESPILLERE: Storbritannias prinsebrødre har fått roller i den kommende Star Wars-filmen.
SKUESPILLERE: Storbritannias prinsebrødre har fått roller i den kommende Star Wars-filmen. Foto: Paul Ellis

Rojal gjesteopptreden i ny Star Wars-film

Prins William og prins Harry skal spille stormtroopers i den kommende Star Wars-filmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For de fleste er det stort å få en rolle i en hvilken som helst film, men noen filmer er nok enda gjevere enn andre.

I den kommende Star Wars-filmen er det heller ikke hvem som helst som kaprer statistrollene.

Ifølge New York Times skal prins William og prins Harry spille i den kommende filmen.

Stormtroopers

John Boyega, som spiller Finn i filmene, bekreftet det rojale rollevalget i et intervju med Hollywood Reporter.

William og Harry skal spille stormtroopers i en scene sammen med Boyega og de to er ikke de eneste velkjente ansiktene som vil gjemme seg bak hvite masker i scenen.

Også Tom Hardy, kjent fra filmer som «Batman» og «Mad Max», og Gary Barlow fra boybandet Take That har roller i samme scene, hvor de fire skal beskytte Boyegas karakter.

Det er ennå ikke kjent om de har replikker i scenen.

Allerede i april 2016 begynte folk å spekulere i om prinsene skulle figurere i en Star Wars-film. Da la det britiske kongehuset ut et bilde av de to som fekter med lyssabler på Twitter.

Det var under dette besøket at den aktuelle scenen ble spilt inn.

Befriende

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland mener prinsenes involvering i filmbransjen er befriende.

– Selv synes jeg det er befriende og artig at de kongelige noen ganger kan vise seg fra en slik side, og husker med glede da vår egen kronprins Haakon som liten prins lekte med TV-dukken Titten Tei hjemme på stuegulvet på Skaugum. Og mamma Sonja sang jo med samme dukke - og Wenche Myhre- på Momarkedet, sier han.

Totland mener de to prinsene er barn av sin tid som liker å gå nye veier.

– Brødrene har nok moret seg riktig så kongelig i sine nye «roller» som stormtroopers i Star Wars spesielle univers. Trolig er det en guttedrøm som nå går i oppfyllelse - fra den gang de så sin første Star Wars film, sier han.

Det er ikke bare prinsebrødrene som kan smykke seg med spennende roller. Også prins Williams sønn, George skal spille gjøre noe liknende, men riktig nok ikke i Star Wars.

– Foreldrene har tidligere røpet at hans favoritt på TV er den britiske Barne-TV-serien «Fireman Sam» og nå er det ifølge britiske medier planer om at lilleprinsen skal få medvirke i en episode av serien . Det blir sikkert fornøyelig, sier Totland.

Norske roller

Det er ikke uvanlig at kjendiser har statistroller i Star Wars-filmer. Tidligere har blant annet Daniel Craig hatt en liten rolle i en film.

Også her i Norge kan vi skilte med å ha hatt kjentfolk med i filmene. Arve Juritzen hadde en statistrolle i en av de første Star Wars-filmene.

Scenene ble spilt inn på Finse i Norge.

– Jeg var så vidt fylt atten år. Det er 36 år siden, og fortsatt får jeg oppmerksomhet for det. Det var en fantastisk innspilling å få være med på, sa Juritzen til TV 2 i 2015.