Legendene så langt nede etter VM-exiten at de står over kamp

Wojciech Szczesny vokter målet når Juventus møter Sampdoria.

Juventus-duoen Gianluigi Buffon og Andrea Barzagli fikk verst tenkelige avskjed med det italienske landslaget da Sverige vant 1-0 over to kamper og sikret seg VM-billetten på bekostning av Italia.

Se hvordan Sverige tok seg til VM i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Både Buffon og Barzagli satte med VM-exiten punktum for henholdsvis 175 og 73 landskamper for Italia, og begge var med på VM-triumfen i Tyskland i 2006. Bildene viste en gråtende Buffon gå av San Siro og han var tydelig knust i TV-intervjuene.

Nå viser det seg at både Buffon og Barzagli er så langt nede etter skuffelsen at de får fri mot Sampdoria søndag.

– Det er helt normalt å være skuffet over ikke å gå til VM. Jeg kom aldri opp på deres nivå, så jeg vet ikke hva det betyr å bli slutt ut av et VM, spesielt ikke for Gigi, som ville til sitt sjette mesterskap, sa Juventus-trener Massimiliano Allegri på pressekonferansen før kampen ifølge Torino-klubbens nettside.

– Livet går videre og skuffelser går over, men det ta tid. Gigi er i god forfatning, og har vist god respons på nedturen. Nå får han hvile i morgen etter 15 dager med fysisk belastning, men ikke minst mental. Derfor spiller vi med Wojciech Szczesny, som er i god form, fortsetter Allegri, og bekrefter at Buffon er tilbake på laget som møter Barcelona i Mesterligaen i midtuken.

Tidligere Arsenal-keeper Szczesny er tiltenkt rollen som Buffons erstatter. Det er ventet at 39-åringen legger hanskene på hyllen etter sesongen.

Gian Piero Ventura fikk sparken som landslagssjef dagen etter tapet for Sverige, og Allegri er blant navnene som har blitt koblet til jobben.

– Landslagsjobben er en ambisjon jeg har for fremtiden, men akkurat nå er jeg fokusert på Juventus, for vi har mye som skal gjøres. Jeg vil heller snakke om muligheten om noen år, svarte den tidligere Milan-treneren på ryktene.

Napoli leder for øvrig Serie A med fire poeng ned til Juventus på andreplass, men de regjerende mesterne har én kamp til gode. Roma og Inter følger begge på 30 poeng med én hengekamp og fem poeng opp til Napoli.