SKAL VI DANSE-VINNERE: Helene Olafsen (27) og Jørgen NIlsen (27) stakk av med seieren etter stemmerekord.
SKAL VI DANSE-VINNERE: Helene Olafsen (27) og Jørgen NIlsen (27) stakk av med seieren etter stemmerekord. Foto: Thomas Reisæter / TV 2

Helene Olafsen (27) er vinneren av Skal vi Danse: – Jeg klarer ikke å forstå det!

Danset seg helt til topps i finalen lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld ble det endelig avgjort hvem som gikk seirende ut av den 13. sesongen av Skal vi danse.

Parene som kjempet om den gjeve dansepokalen var tidligere snowboardutøver Helene Olafsen (27) med dansepartner Jørgen Nilsen (27) og Skam-stjernen Cengiz Al (20) med Mai Benedikte Mentzoni (25).

Til slutt, etter stemmerekord, var det Helene Olafsen som danset seg inn i seernes hjerter og sikret seg seieren i Skal vi Danse 2017.

– Jeg klarer ikke å forstå det! Jeg var helt sikker på at Cengiz skulle vinne. Det er så deilig, og jeg føler på en måte at vi har fortjent det, fordi vi har jobbet så vanvittig hard, sier Olafsen til God kveld Norges reporter like etter at resultatet var blitt klart.

Hun legge ikke skjul på at veien til seieren har vært tøff.

– Det har vært beinhardt, med mange opp-og nedturer daglig. Jeg har hatt mye vondt den siste uka, men ellers har det gått bra, forteller hun.

Nå gleder hun seg til en dag på sofaen, men aller først skal det feires.

– Vi skal feire til langt utpå morgendagen, skal vi ikke det, spør dansepartneren.

– Helt ut søndagen ja, sier en lykkelig Olafsen.

Gjennom sesongen hadde begge parene hatt fire førsteplasser hver, så inntil i dag var det dødt løp mellom Al og Olafsen.

Full pott i første dans

Hver av finalistenes første dans var en dans de hadde gjort tidligere i konkurransen. Først ut var Cengiz i en jive, hvor dommerne ga full pott – 40 poeng.

– Du gjør ballroom til rock'n'roll, og det digger jeg, sa Merete Lindgjære etter dansen.

Helenes første dans for kvelden var en cha-cha-cha. 27-åringen fikk 36 poeng av dommerne.

– Den utviklingen du har hatt er enorm. Hvis vi ikke kan se på deg som en rollemodell, så vet ikke jeg, sa dommer Egor Filipenko etter at Helene og Jørgen hadde danset.

Rørte Ørjan Burøe til tårer

Andre dans for kvelden var en helt ny showdans fra begge par. Også her var Cengiz førstemann ut. Han hadde for anledningen tatt med seg kjæresten Maiken Blom og kompisene sine i dansen. Al fikk 38 poeng av dommerne.

– Dette var ikke helt i min gate, sa Trine Dehli Cleve, og begrunnet det med at hun generelt er mer fan av pardans enn gruppedans. Hun ga likevel en nier.

Helenes showdans både rørte og imponerte dommerne. Dansen klarte til og med å få komiker Ørjan Burøe til å felle noen tårer blant publikum. Dommerne ga 39 poeng.

– Dette var et av mine favorittnummer noen sinne, konstaterte Filipenko etter Helenes showdans.

Siste dans

Kveldens og høstens aller siste dans var også en ønskereprise fra tidligere programmer. Også dette i sjangeren showdans.

Cengiz fikk 40 dommerpoeng, og endte med en totalsum på 118 poeng.

– Jeg har hatt en veldig fin opplevelse her. Takk til alle som har stemt! Jeg håper jeg har inspirert mange der ute, sa en tydelig rørt Cengiz etter at siste dans var over.

Helenes siste dans fikk full pott i siste opptreden, 40 poeng, og endte med 115 poeng totalt.

– Jeg skulle gi alt. Det var så gøy! Da jeg sa ja... Første dans var ikke gøy, men jeg håper jeg har vist at hardt arbeid lønner seg, sa Olafsen etter dansen.

Tilbake på parketten

Vi fikk også et gjensyn med de tidligere deltakerne i kveld. I et felles medley-nummer fikk Geir Schau, Ida Gran-Jansen, Erik Follestad, Marna Haugen Burøe, Hedda Kise, Trude Drevland, Tommy Steine, Jorun Stiansen, Erlend Elias og Grunde Myhrer svingt seg en siste gang på Skal vi danse-parketten.

Forrige lørdag måtte Grunde Myhrer forlate konkurransen – kun én uke før det hele skulle avgjøres. 21-åringen innrømmer at det var blandede følelser forbundet med å være tilbake på dansegulvet i kveld.

– Det er både godt og litt vondt. Det var veldig kipt å ryke ut så tett opp mot finalen. Jeg hadde gledet meg masse til å danse finalen, men slik gikk det ikke.