Johannes Høsflot Klæbo (22) fulgte opp fredagens andreplass på 15 kilometer klassisk med en sterk seier på herrenes sprint.

Unggutten distanserte utfordrerne i motbakkene med sin karakteristiske løpestil og var overlegen ett år etter det store gjennombruddet på nettopp Beitostølen.

Klæbo har rukket å få mange beundrere i løpet av året.

– Vi hadde fått fine barn, vi
På dagens sprint stilte en jentegjeng med en hjemmelaget plakat myntet på Klæbo.

«Kan det en gang ble oss to?», «Vi kan få et fint sted å bo» og «Vi hadde fått fine barn, vi» var noen av beskjedene til skistjernen.

– Jeg så den plakaten. Det er trivelig at det er så mange som følger med, sier Klæbo.

– Men dette er friere?

– De er for unge til å fri ennå. De må få noen år på baken, så skjønner de at de ikke kan fri på den måten, smiler Klæbo.

– De vil ha fine barn med deg?

– Det hadde vi sikkert fått, men det er litt tidlig med barn ennå. Jeg er glad jeg ikke har noen småtasser som herjer rundt ennå, humrer skistjernen.

På sprinten så resten av konkurrentene ut som småtasser. Sprinttrener Arild Monsen mener Klæbo har en dimensjon ingen andre sprintere på det norske laget har.

– Han har et rykk underveis som mange har trøbbel med. Det siste kicket er et bra våpen. Klæbo viser nye sider av sprint og skisporten som er interessant. Han skyter ut av svinger på en måte vi ikke har sett før. Jeg vet om noen som har like god balanse, men som ikke benytter den like godt i langrennsløypen som Klæbo, sier Monsen og legger til:

– Svinger er blitt et sted med fartspotensial som man må ta mye mer seriøst. Det har plutselig Johannes gjort. Da skaffer han seg plutselig 4-5 meter. Det er mange som er flinke på rulleski, men kunsten er å være god teknisk når man er sliten. Der faller mange gjennom. Klæbo klarer det nesten til «the bitter end».

Klæbo var svært tilfreds etter sprintseieren.

– Det har vært en perfekt helg. Det er godt å kjenne at kroppen fungerer så bra som den gjør. Det var kult å få med seg en seier før jeg reiser hjem, sier han til TV 2.

Konkurrentene lot seg imponere av Klæbos oppvisning.

– Han er i en klasse for seg selv. Vi må passe på at han ikke ødelegger hele sporten. Han tar bort all spenning, sier Emil Iversen.