Ble skjelt ut av Hareide – nå gir han svar på tiltale

Den irske journalisten er rystet over Hareides utskjelling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter den fantastiske seieren mot Irland, kunne man se en illsint Åge Hareide skjelle ut en irsk journalist i pressesonen.

Se det eksklusive klippet i videovinduet øverst!

Bakgrunnen var at Hareide mente den irske journalisten var respektløs i måten han omtalte det danske laget.

– Måten du snakker til meg på, er skammelig, sa Hareide høyt og tydelig så alle i pressesonen på Aviva Stadium kunne høre det.

Nå har danske Ekstra Bladet sporet opp journalisten som ble gjenstand for nordmannens overhøvling.

Paul Rowan er navnet og arbeidsgiveren er Sunday Times. Han forteller at han er rystet over Hareides opptreden og mener den var helt unødvendig.

– I København ga jeg uttrykk for at kampen ikke hadde vært god reklame for fotball. Og da han spurte meg hva jeg syntes om kampen, så sa jeg at jeg syntes at både Danmark og Irland hadde vært dårlige, forklarer Rowan.

Det falt imidlertid Åge Hareide tungt for brystet.

– Han var uenig med meg og det gjorde ham åpenbart opphisset.

Kommentarene til Rowan kom etter den målløse første playoff-kampen i Parken, en kamp som det må sies slett ikke var noe fyrverkeri.

– Da vi møttes igjen i Dublin, tok han opp igjen tråden. Men jeg vil veldig gjerne understreke at jeg ikke kalte Danmark for «dritt» som mr. Hareide påstår i det klippet, og jeg kan ikke forstå nødvendigheten av å fordreie ordene mine på den måten.

Ble provosert over journalistens hodeplagg

Rowan avslører at Hareide også ga ham en skyllebøtte for å bære lue innendørs.

– Han sier også at jeg ikke var «anstendig» fordi jeg bar lue i København da vi snakket sammen. Min mor har alltid lært meg at jeg ikke skal bære hodeplagg innendørs, men jeg hadde glemt det da jeg kom inn fra kulden i Parken, sier Rowan, som lurer på om det å bære hodeplagg innendørs er noe som blir sett på som svært respektløst i Danmark.

– Jeg kunne aldri finne på å være så respektløs overfor en trener at jeg ville kalt hans lag for «dritt» i en åpen samtale.

– Jeg har stor respekt for det danske landslaget og Åge Hareide, men jeg har ikke mye til overs for at han fordreier ordene mine. Jeg kan heller ikke forstå hvorfor han oppfattet meg som «uanstendig,» avslutter den irske journalisten.