– Zlatan er tilbake

På fredagens pressekonferanse var José Mourinho full av gladmeldinger.

Se Manchester United-Newcastle på TV 2 Premium og Sumo lørdag klokken 18.30.

Zlatan Ibrahimovic kan gjøre comeback i Manchester United-trøyen allerede lørdag. Det bekrefter José Mourinho på fredagens pressekonferanse.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst!

– Spillerne som ble værende for å pleie skadene sine, og til og med de spillerne som har vært ute med alvorlige skader, er klare for å spille, sier Mourinho.

Manchester Uniteds nettsider bekreftes det at Marcos Rojo, Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic alle er aktuelle og vil være en del av troppen til Newcastle-kampen.

– Du kan ikke forvente at han skal spille 90 minutter og være klar for å spille kamper etter hverandre som han har gjort hele karrieren. Han trenger tid for å komme tilbake på sitt nivå.

Den svenske stjernen har vært ute med en alvorlig kneskade siden Europaligakampen mot Anderlecht i april, og det var lenge fryktet at skrekkskaden ville sette en stopper for resten av karrieren.

Disse ryktene fikk ytterligere vann på møllen da Ibrahimovic ble frigitt av Manchester United i sommer. Svensken ble imidlertid hentet tilbake igjen og gjør nå alle spådommer til skamme.

– Denne sesongen lærte vi å spille uten ham, men han er en veldig viktig spiller for oss, og selvfølgelig, vi ønsker velkommen tilbake en utrolig personlighet som har slåss mot en så alvorlig skade.

– Onsdag spilte han med ungguttene (U23-laget), og det gikk fint, sier Mourinho, som ikke er bekymret for hvordan svensken vil fungere sammen med Romelu Lukaku.

– Det er enkelt. Gode spillere kan spille sammen, sa han.

Pogba tilbake

Nyheten om at Paul Pogba også er skadefri, vil nok være som musikk i United-fansens ører. Franskmannen startet sesongen glitrende, men har vært på sidelinjen med en skade siden tidlig september.

– Du kan tydelig se forskjellen på Manchester United før og etter Pauls skade, sier Mourinho.

Manchester United har hatt en dalende formkurve etter at franskmannen ble skadet, og skal vi tro Mourinho er det slett ikke tilfeldig.

– Det er kvaliteter i vår fotball som har innflytelse på vår tilnærming til kamper. Det er forskjell på vår inngang til kamp med ham og uten ham, enkelt og greit, sier portugiseren.

– Hans skade var ikke like alvorlig som Zlatans. Han har ikke vært gjennom en operasjon, men det var ille nok, og nå er alle de tre spillerne klare igjen.