– En lege kan gjøre verre feil

Therese Johaug (29) forteller på Senkveld at dopingdommen har fått henne til å se ting i perspektiv.

Therese Johaug soner for tiden CAS-dommen på 18 måneder for å ha testet positivt på det clostebol. Forklaringen var at langrennsstjernen fikk i seg det forbudte stoffet ved bruk av en leppesalve.

Det var lege Fredrik Bendiksen som tok på seg skylden for den positive dopingprøven og trakk seg. I kveldens Senkveld snakker Johaug ut om den vanskelige tiden og forholdet til legen.

– Vi har et veldig godt forhold. Fredrik har stått rakrygget ved siden av meg gjennom hele saken og hjulpet meg på Ullevål og i CAS, så vi har en veldig god tone, sier hun, og tar Fredrik Bendiksen i forsvar.

Se et klipp med Johaug fra kveldens Senkveld i videovinduet!

– Det er menneskelig å gjøre feil, og jeg tenker at det er verre ting som kan skje for en lege enn akkurat denne hendelsen her. Å gjøre feil kan stå mellom liv og død, og det er noe jeg ser i etterkant, at jeg sitter her med god helse og hele familien frisk og rask. Det er faktisk det viktigste.

Johaug sier at dopingdommen har fått henne til å sette ting i perspektiv.

– Man lærer utrolig mye på ett år om hva som er viktig og ikke. Det var som mamma sa på den første telefonsamtalen da jeg fortalte det: «Therese, nå er jeg lettet», for hun trodde jeg var alvorlig syk eller at det hadde skjedd noe med Karstein (Johaug) eller Nils Jakob (Hoff). De ordene har brent seg fast i hodet mitt. Jeg skal klare å stå gjennom denne stormen, sier Johaug.

29-åringen får ikke konkurrere igjen før 18. april 2018.

Se Senkveld med Thomas og Harald på TV 2 og TV 2 Sumo i kveld kl. 22.15.