LEGGER OPP: Morten Skjønsberg.
LEGGER OPP: Morten Skjønsberg. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Stabæk-helt gir seg

Morten Skjønsberg (34) har to kamper igjen av fotballkarrieren.

Stabæk bekrefter fredag at midtstopperen er ferdig etter sesongen. Morten Skjønsberg har bestemt seg for å legge opp, og søndag spiller han sin siste kamp på Nadderud. Før de to siste rundene står han med 382 kamper for bæringene.

– Jeg har tenkt at jeg skulle legge opp i mange, mange år. Men så har jeg blitt værende da og tatt nye år hele tiden. Jeg har ikke tenkt at jeg skulle holde på med fotball så lenge. Det har vært overraskende for meg selv, at jeg har holdt det gående til jeg ble 34 år gammel, sier han til klubbens hjemmeside.

Stabæk skriver at Skjønsberg kommer til å fortsette i klubben i en annen rolle, men de opplyser ikke hvilken.

– Å skulle slutte å spille fotball, slutte å være en del av gjengen inne i garderoben og slutte å være ute på Nadderud foran alle supporterne, det er vanskelig. Men det kjennes ut som det er den rette beslutningen for meg. Jeg har blant annet et kne som er så som så, og kom fram til at dette er et godt tidspunkt å gi seg på, sier Skjønsberg til Stabak.no.

Skjønsberg har spilt to perioder i Stabæk, først fra 2001 til 2012. I 2008 var han en del av laget som vant Eliteserien, og det samme året fikk han sin eneste landskamp. Etter to år i Norrköping vendte han tilbake i 2014.