SNAKKER UT: Emmanuel Adebayor.
SNAKKER UT: Emmanuel Adebayor. Foto: Issouf Sanogo

Tidligere Premier League-stjerne: – Jeg hadde lyst til å ta livet mitt mange ganger

Emmanuel Adebayor forteller om en familie som bare var ute etter penger og hvordan det tæret på psyken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emmanuel Adebayor (33) har vært innom mange store klubber, blant dem Arsenal, Manchester City, Tottenham og Real Madrid. Nå spiller spissen for det tyrkiske laget Istanbul Basakseir, og har i et intervju med det franske magasinet So Foot åpnet opp om den vanskelige tiden.

Manipulerende familie

Adebayor hevder at familien hans bare var ute etter pengene hans, og da han var skadet i Tottenham, var det ingen i familien som ringte for å støtte ham.

– De ringte meg ikke for å høre hvordan det gikk med meg, men for å spørre om penger, sier Adebayor i intervjuet gjengitt av Mirror.

Han forteller at familien spilte en stor rolle for hans mentale helse og at han advarte lillebrødrene sine om den manipulerende familien.

– Jeg hadde lyst til å ta livet mitt mange ganger. Det har jeg holdt for meg selv i mange år. Jeg synes det er forferdelig at jeg nådde det punktet, men det er en lettelse og endelig snakke om det.

Vil alltid være med ham

Adebayor har minimal kontakt med familien og forteller at han ofte bytter telefonnummer sånn at familien ikke skal få kontakt med ham.

– Fotballkarrieren min er over om tre eller fire år, men familienavnet mitt vil henge med meg, sammen med disse menneskene, sier Adebayor.

Selv om Adebayor ikke fikk det til å stemme da han var i Crystal Palace forrige sesong, har det gått betraktelig bedre i Tyrkia. Istanbul-klubben ligger på en andre plass, tre poeng bak Galatasaray, og Adebayor er klubbens toppscorer med fire mål på ti kamper.