Derfor ble Eunikes (39) kone og eksmann gode venner

God kveld Norge (TV 2): – Jeg hadde lyst til å ha Jørgen som forlover da vi giftet oss, forteller Eunikes nye kone, Vibekke Hansen (39).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eunike Hoksrød (39) er én av syv gjenværende deltakere på Farmen-gården.

Med puppestunt, sterke meninger og høylytt munnhoggeri med Geir Magne Haukås, har 39-åringen gjort seg godt bemerket i det populære tv-programmet.

Forlot ektemannen

For 15 år siden ga hun ektemannen Jørgen beskjed om at hun ønsket å forlate ham. Samtidig fortalte Eunike at hun hadde forelsket seg i en kvinne.

– Som mann så var det på en måte enklere at Eunike fant Vibekke enn en annen mann. For en mann blir en naturlig konkurrent, forteller eksmannen Jørgen Hoksrød til God kveld Norge.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst i saken.

Det tok bare noen dager før Eunike flyttet sammen med sin nye kvinnelige flamme. Det er kanskje lett å tro at forholdet mellom det tidligere ekteparet i dag er av det bitre slaget, men da de gikk fra hverandre bestemte de seg for å beholde vennskapet.

Ikke bare har Eunike og Jørgen forblitt bestevenner. Også kvinnen hun forlot ham for, Vibekke Hansen (39), har blitt en av hans aller nærmeste.

– Jeg hadde lyst til å ha Jørgen som forlover da vi giftet oss. Så glade er vi i ham, sier Vibekke til God kveld Norge.

Jørgen ville ha takket ja til tilbudet, men for Eunike var det helt uaktuelt.

– Det hadde blitt for mye. Eksmann, forlover, lesbisk og gud bedre, flirer Farmen-deltakeren.

Aldri vært sjalu

Jørgen forteller at han aldri har vært sjalu på Vibekke som person, men at drømmen om fremtiden brast.

– Du sitter igjen med mange tanker. Drømmer brast og hverdagsidyllen sprakk, forteller han, og fortsetter:

– At Eunike fant Vibekke var sårt. På det tidspunktet så var samtalen hard og brutal. Den var kortvarig og det var ikke oss.

Men for Eunike var det helt nødvendig at det skjedde.

– Vi hadde vært sammen i syv år, jeg og Jørgen. Så det var jo ikke bare, bare for han å ta imot den beskjeden. Men det måtte han jo, når jeg finner noe sånt noe som hun her, forteller Eunike og lener seg inntil Vibekke.

Eunike påpeker at de har vært heldige som har klart å bevare familieroen til tross for alt som har skjedd.

– Vi har hatt ungene i fokus, og jeg tror det kanskje er derfor dette har gått så greit.

Ikke populært blant Smiths venner

– Jeg har en hel haug med familie som er veldig, veldig religiøse. Og de er vel ikke så stolte av meg. Det er visst en forferdelig synd av ett eller annet slag å være homofil eller lesbisk. Jeg kan ikke fatte og begripe det.

39-åringen brøt ut av den religiøse sekten Smiths venner da hun bare var 15 år gammel. Hun flyttet på internat, og det mener hun er noe av det lureste hun kunne ha gjort.

– Jeg opplevde at jeg ble veldig alene på alt det trygge og fine, når familien er i det samfunnet. Jeg flyttet på internat, slik at jeg fikk flyttet fort ut. Det tror jeg var lurt, for da må du bygge opp et nytt nettverk rundt deg, for du blir alene. Slik var det den gangen. Jeg vet ikke hvordan det er nå, sa hun til God morgen Norge i oktober.

– Grenser til barnemishandling

Mens Eunike fortsatt var en del av Smiths venner, måtte hun bestandig gå i skjørt og ha lange fletter. Til God morgen Norge fortalte hun at det første hun gjorde da hun brøt med gruppen, var å klippe håret og bytte ut garderoben.

– Det første jeg gjorde var å klippe håret og kjøpe bukseskjørt. Det tok litt tid før jeg klarte å gå i bukser. Det sier litt om hvor hardt slike ting sitter, sier hun.

Hun mener at en oppvekst i Smiths venner grenser til barnemishandling.

– Jeg har sagt det før: Det er på grensa til barnemishandling, det å skremme barn og unge med helvete. Jeg har fått meldinger fra folk i alle aldre om dette. Du skal ikke gå rundt og være redd, sier Eunike.

Se God kveld Norge på TV 2 fredager klokken 22.15.