Bjørndalen har ikke sett lagkameratene på et halvt år

– Planen var å ses oftere, men det passet ikke sånn, sier Ole Einar Bjørndalen til TV 2.

Ole Einar Bjørndalen (43) har ikke sett mye til lagkameratene på landslaget i oppkjøringen til sesongen.

Veteranene er nå på plass på Sjusjøen sammen med resten av Norges-eliten, samt flere av de utenlandske profilene, for helgens nasjonale sesongåpning. Der ser han blant andre Bø-brødrene for første gang på et halvt år.

– Planene var å sees oftere, men det passet ikke sånn, sier Bjørndalen til TV 2.

Sist gang Bjørndalen var samlet med resten av landslagsløperne var på Gardermoen i mai. Siden den gang har landslaget vært på ti samlinger i inn- og utland – Bjørndalen har glimret med sitt fravær.

43-åringen har lagt jakten på nye OL-medaljer andre steder. Blant annet har han tilbragt til på Stelviopasset 3000 meter over havet, der TV 2 også møtte ham, og senest i Val Senales forrige måned.

– Da de skulle til høyden, valgte de lavere høyde enn det jeg mente var riktig. Da var det ikke aktuelt å gjøre noe sammen, sier Bjørndalen.

Familiesituasjonen har gjort oppladningen til sesongen mer krevende enn det Bjørndalen har vært vant med i sin lange karriere. Darja Domratsjeva skal gjøre sine forberedelser til OL-sesongen, samtidig som datteren Xenia krever sitt.

– Du har ikke tid til noe annet enn å trene, organisere og få ting på plass. Det er en ekstremt stor jobb. Jeg burde hatt mer hjelp.