En reise til Midtøsten i 2006 har satt senator og tidligere komiker Al Franken i et svært dårlig lys.

Leeann Tweeden, modell og reporter, forteller i et personlig innlegg om det hun oppfattet som seksuell trakassering av Franken på reisen.

Det begynte ifølge Tweeden med at Leeann følte seg presset til å kysse Franken i forbindelse med et show de holdt for amerikanske soldater i Irak.

Franken skal angivelig ha insistert på at de måtte øve på et kyss som var en del av showet backstage, mot hennes vilje.

– Tvunget til aggressivt kyss

Scenen med kysset var det Franken som hadde skrevet inn i manus.

– Han gjentok at skuespillere må øve på alt og at vi måtte øve på kysset. Jeg sa OK slik at han skulle slutte å presse meg. Vi gjennomførte dialogen som ledet opp til kysset og da kom han mot meg, plasserte hånden bak hodet mitt og presset leppene sine mot mine og stakk tungen sin aggressivt inn i munnen min, skriver Tweeden på nettsidene til sin nåværende arbeidsgiver KABC radio.

Hun beskriver hvordan hun valgte å ikke rapportere hendelsen, utover å fortelle om det til noen andre som var med på reisen.

– Jeg forsøkte å komme over det, men jeg var sint, skriver Tweeden.

–UBEHAGELIG: Dette bildet er fra den omtalte turen til Irak viser daværende komiker Al Franken og modellen og tv-personligheten Leeann Tweeden under et show i Mosu 16. desember 2006. Tweeden mener Franken flere ganger oppførte seg seksuelt krenkende mot henne. Foto: Creighton Holub/US Army/AP.
–UBEHAGELIG: Dette bildet er fra den omtalte turen til Irak viser daværende komiker Al Franken og modellen og tv-personligheten Leeann Tweeden under et show i Mosu 16. desember 2006. Tweeden mener Franken flere ganger oppførte seg seksuelt krenkende mot henne. Foto: Creighton Holub/US Army/AP.

Ifølge modellen hevnet Franken seg på henne ved å fornærme henne og blant annet tegne djevelhorn på bilder hun signerte for soldater i Afghanistan.

– Men han stoppet ikke med det, skriver Tweeden.

Tafset på mens hun sov

Etter at jobben i Midtøsten var over fløy alle i teamet hjem i retning Los Angeles. Tweeden, som var utslitt etter to uker med reise, sovnet i lasteflyet iført splintvest og hjelm.

Bildet øverst i artikkelen dokumenterer hva Franken så gjorde.

Smilende simulerer han at han tar på Tweedens bryster, mens broren hans tar bilde.

Bildet fikk Tweeden se da hun mottok en CD med flere bilder fra reisen.

– Jeg kunne ikke tro det. Han grafset på meg uten mitt samtykke mens jeg sov. Jeg følte meg misbrukt igjen. Ydmyket og flau, skriver Tweeden.

Legger seg paddeflat: – Det er fullstendig uanstendig

Franken, som siden 2009 har vært føderal senator for Minnesota-Farmer-Labor Party, som er tilsluttet Demokratene, legger seg i et facebook-innlegg langflat og beklager hendelsen i 2006.

– Det første jeg vil gjøre er å be om unnskyldning. Til Leeann, til alle andre som var med på turen, til alle som har jobbet for meg, til alle jeg representerer og til alle som regner med meg som en alliert og støttespiller for kvinner.

Om bildet sier han følgende:

– Jeg vet ikke hva som rørte seg i hodet mitt da jeg tok det bildet, men det betyr ikke noe. Det finnes ingen unnskyldning. Jeg ser på det nå og jeg føler avsky over meg selv. Det er ikke morsomt. Det er fullstendig uanstendig. Det er åpenbart hvordan Leeann føler seg krenket av bildet, skriver senatoren blant annet.

Trump angriper - og får kritikk

I to twittermeldinger går USAs president til angrep på den demokratiske senatoren på denne måten:

«Al Frankenstien-bildet er virkelig ille, det sier mer enn tusen ord. Hvor er hendene hans i bilde nummer 2, 3, 4, 5 og 6 mens hun sover?» spør Trump, før han fortsetter:

«Og tenk på at han senest forrige uke belærte alle som ville høre om seksuell trakassering og respekt for kvinner».

Trump, som selv har fått en rekke anklager fra nærmere tyve kvinner om at han har begått seksuelt krenkende handlinger, blir lunket mottatt i sosiale medier etter sin kritikk.

Flere mener Trump er feil mann til å kritisere andre for seksuelle overgrep:

Andre igjen, påpeker at Tweeden er uttalt Trump-supporter, og at Trump utnytter hennes historie til å kritisere en demokratisk senator for å unngå kritisk søkelys på egne problemer.