Verre enn først antatt for Toby Alderweireld

Toby Alderweireld komme ikke til å spille mer fotball i 2017, men Mauricio Pochettino håper å ha usikker kvartett tilbake mot Arsenal.

Se Arsenal mot Tottenham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra klokken 12.45.

Toby Alderweireld måtte ut med skade etter en løpsduell med Cristiano Ronaldo i Mesterliga-møtet med Real Madrid på Wembley tidligere denne måneden.

Se sammendrag fra Tottenhams siste kamp før landslagspausen i videovinduet!

Tottenham-manager Mauricio Pochettino bekrefter at midtstopperen må tilbringe lenger tid på sidelinjen enn først antatt.

– Vi forventer at han vil være ute lenger enn det vi først trodde. Kanskje er Alderweireld tilbake etter jul. Det er hva vi forventer nå. Han har en skade på baksiden av låret, sier han på torsdagens pressekonferanse før Nord-London-derbyet borte mot Arsenal torsdag, ifølge Sky Sports.

Argentineren håper imidlertid at Harry Kane, Dele Alli, Harry Winks og Hugo Lloris skal rekke gigantoppgjøret.

Alderweireld var ikke med i Tottenhams ligamøte med Crystal Palace før landslagspausen, og den tidligere Ajax- og Atlético Madrid-spilleren var naturlig nok ikke en del av den belgiske landslagstroppen denne måneden.

– Han er skuffet og litt trist, men samtidig fokusert på å komme tilbake så raskt som mulig. Han jobber hardt og er nå på de første stegene av rehabiliteringen. Med denne type skader må man være forsiktige, sier Tottenham-manageren.

Tottenham går nå inn i den mest hektiske perioden av sesongen med tolv kamper ut kalenderåret. Første kamp er borte mot Arsenal lørdag. Første kamp etter nyttår er borte mot Swansea tirsdag 2. januar.