ny folkefest?

Nytt VM til Bergen!

... og denne gangen kommer det til å lukte stramt!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi husker folkefesten det ble da byen Bergen var vert for sykkel-VM i sommer. Nå er et nytt VM på vei til Vestlandets hovedstad mellom de syv fjell!

I begynnelsen av november neste år vil 30 nasjoner være representerte, med over 3000 deltakere i verdensmesterskapet ... i ost!

Verdensmesterskapet vi her snakker om, har Norge hevdet seg godt i tidligere. I VM i 2016 vant en deltaker fra Tingvoll på Nordømre som kalles Kraftkar gullmedalje. Den ble kåret til verdens beste ost.

Det var en skarp konkurranse mellom tusenvis av oster fra en hel matverden i London fredag. Verdenmesterskapet ble arrangert i forbindelse med matmessen Taste of London i The Docks-område ved bredden av Themsen.

Mot slutten av dagen stod det kun 16 oster igjen i en superfinale, men i år nådde ikke de norske ostene helt opp, selv om flere av dem fikk gode utmerkelser. Etter nøye lukting og smaking av disse seksten ostene over to hele timer, ble vinneren kåret fredag kveld. Og den som stakk av med betegnelsen verdens beste ost i 2017, var osten cornish kern laget av Lynher Dairies, en blanding av cheddar og gouda.

De fullstendige resultatene over utmerkelsene foreligger ikke før lørdag.

Etter prisutdelingene fredag kveld kunne World Cheese Awards kunngjøre neste års arrangør, og valget falt på Norge og Bergen!

Landbruks -og matminister Jon Georg Dale og Bergen kommunes næringsbyråd Julie Andersland kunne stolt presentere den vakre vestlandsbyen for verdens osteentusiaster som var samlet i London.

– Vi vet jo at bergenserne er glade i en folkefest, og vi tror at dette kan skape enda mer engasjement rundt mat i Bergen, sier Andersland til TV 2.

Oste-VM til Bergen blir også godt mottatt i regjeringen.

– Konkurranser som dette er viktig og bidrar til at norske osteprodusenter får inspirasjon og anerkjennelse for kvalitetsproduktene de lager. Det er derfor ekstra stas å kunne ønske velkommen til neste års VM i Bergen. Med det får vi satt matnasjonen og ostenasjonen Norge på kartet, samtidig som norske osteprodusenter får en unik mulighet til å vise fram sine produkter. Velkommen til Bergen og Norge i november 2018, sier landsbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp).