«skal vi danse»-finalistene om høsten:

– Jeg har kjent på frustrasjon og tårer stort sett hver dag

Cengiz og Helene er klare for å gi alt i «Skal vi danse»-finalen på lørdag, men de innrømmer at det har vært noen tøffe måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har kjent på frustrasjon og tårer stort sett hver dag. Det går opp og ned hele tiden. Har vært mye fortvilelse – jeg hater å ikke få ting til, forteller Helene Olafsen (27) ærlig.

Har alltid vondt

Konkurrenten Cengiz Al (20) nikker mens hun snakker.

– Ja, enig. Frustrasjon har jeg hatt mye av, legger han til.

Det er ikke bare det psykiske som har vært tøft – de kjenner det harde arbeidet på kroppen. Særlig skadeutsatte Helene gleder seg til å ta en pause fra dansinga.

– Jeg har stort sett alltid vondt. Kjenner det overalt, men det er ikke noe alvorlige. Man kjenner at man lever, som de sier. Det skal bli godt med en fjelltur.

Cengiz har ikke slitt med skader, men ser frem til å ha en dag fra fra dansen.

– Jeg vil påpeke at vi ikke har hatt en eneste fridag de siste tre månedene. Ikke en halv dag en gang. Det er litt vanskelig sånn psykisk, forteller Cengiz til TV 2 nå like før finalen.

– Men det har vært så gøy da, og vi har jo valgt det selv. Det er ingen som har sagt at vi MÅ trene hver dag, legger Helene til mens Cengiz nikker.

Er lei av andreplasser

De to har blitt gode venner på privaten, men lørdagskveld skal de knive om hvem som får ta med seg pokalen hjem. Det er ikke så vanskelig å se hvem som har det største konkurranseinstinktet.

– Jeg har et ønske om å vinne pokalen, men det jeg virkelig vil vinne er hjertet til publikum med dansen - dans er jo det jeg gjør. Jeg og Helene har to forskjellige mål, men begge ønsker å vinne pokalen, svarer Skam-skuespilleren.

Etter å ha endt på en andreplass både i «Mesternes mester» og «Beste av de beste» er Helene ekstra motivert til å dra seieren i land denne gangen.

– Jeg skal være ærlig på at jeg liker å vinne, og nå har jeg lyst til å ta med meg «bøtta» hjem. Også er jeg er lei andreplasser nå. Jeg står i fare for å bli en evig toer, så jeg er veldig klar for å slutte med den tradisjonen, forteller hun.

Garanterer en vill lørdag

Selv om de ser frem til litt fri, er begge to fokusert på å levere sitt aller beste i finalen. Cengiz har gjennom hele sesongen hatt sine egne vrier på selskapsdansene - og dette tar han med seg videre til lørdagens show.

– Siden jeg er danser fra før ønsker jeg å komme med noe annet som jeg ikke har sett på TV før, forteller han.

FINALISTER: Av de 12 deltakerne som var med på første sending 2. september, er det bare Helene og Cengiz som står igjen.
FINALISTER: Av de 12 deltakerne som var med på første sending 2. september, er det bare Helene og Cengiz som står igjen.

Et av målene til 20-åringen som er best kjent som Yousef fra NRK-serien Skam, var at det norske folk skulle bli kjent med hvem han virkelig var gjennom «Skal vi danse». Og han tror han har lykkes med det.

– Nå håper jeg at folk kjenner meg som meg - vet min karakter og hva jeg lever og brenner for.

Finalistene har fullt opp med å lære seg alt de skal gjøre til lørdagen. Nå står det nemlig tre danser hver på tapetet, i tillegg til åpningsnummeret. De må den første dansen de danset, så da blir det cha-cha på Helene, og jive på Cengiz. Begge to har valgt showdansen som ønskereprise, og på toppen av dette skal de også lære seg en helt ny dans.

– Det er over 6 minutter med koreografi, så hodet mitt er litt fullt, forteller Helene.

Om det blir for mye å huske på gjenstår å se, men de lover et forrykende show.

– Vi kan garantere er at dere der hjemme kommer til å få en heftig lørdag, sier Cengiz.

– Ja det blir helt vilt faktisk, legger Helene til.

"Skal vi danse" kan du se på TV 2 lørdag kl. 19.30, og når du vil på TV 2 Sumo