Frisk pasta bolognese med det du måtte ønske

Den tradisjonelle pasta bolognese kan faktisk inneholde det du selv vil bruke. Har du noen litt halv visne grønnsaker i kjøleskapet vil disse gjøre seg godt i kjøttsausen.

Tagliatelle/pasta bolognese

Tagliatelle med kjøttsaus laget med forskjellige typer kjøtt. Du kan bruke fersk eller tørket tagliatelle.

1 løk
1 «stang» stilkselleri
1 stor gulrot
ca 1 dl olivenolje
ca 400 g karbonadedeig
ca 200 g grov pølse av svin eller pancetta (se tips)
olje til steking
salt og grovmalt pepper
2 ½ dl hvitvin
700 g hermetiske tomater
1 dl melk (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Rens og finhakk løk og stilkselleri. Riv gulrot på et råkostjern. Varm olje i en panne med høye kanter eller en vid gryte. Tilsett grønnsakene og stek ved svak varme til de er myke, uten å bli brune. Øk temperaturen og tilsett karbonadedeig og rør om slik at den korner seg. Tilsett grovhakkede pølser eller pancetta/ bacon og stek til alt er brunet. Tilsett hvitvin og la den koke inn til ca ½ dl før tomatene tilsettes. Dryss på salt og pepper og la koke uten lokk i 10-15 min. Tilsett melk og kok opp, legg på lokk og la retten trekke over svak varme i ca 1 time. Rør om en gang i mellom.

Tagliatelle les kokeanvisning på pakken. Kok i rikelig med lettsaltet vann. La pastaen renne av seg i et dørslag. Server med kjøttsausen og frisk basilikum. Velbekomme!