Marcus og Martinus (15) hadde tentamen på tirsdag – fredag slipper de nytt album

Spikersuppa, Oslo (TV 2): Marcus og Martinus (15) er aktuelle med sitt tredje album. Men tvillingene, som går siste år på ungdomsskolen, tar også skolearbeidet seriøst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 møter Marcus Gunnarsen (15) og Martinus Gunnarsen (15) i Spikersuppa i Oslo. De er ikke vant til å være på glattisen.

– Jeg tror vi faktisk har stått på skøyter to ganger og tryna hver gang, sier Martinus.

Nå gleder 15-åringene seg til jul. De synes at jul er den beste høytiden i året.

– Når jeg tenker på jul, tenker jeg med en gang på ribbe og masse julemusikk. Vi pleier å ha mer snø hjemme enn det vi har her i Oslo, sier Marcus.

De titter bort på managerpappa Kjell Erik Gunnarsen og gir ham en klar beskjed:

– Nå må du snart lage ribbe til oss!

Se videointervju i toppen av saken.

Gutta gleder seg også til å gi ut sitt tredje album, som kommer fredag.

Nytt album

Denne gangen kan Marcus og Martinus friste med et litt mer modent album, og de forteller at det er et resultat av at de vokser og endrer musikksmaken.

Imidlertid ønsker de fortsatt å appellere til alle aldersgrupper.

– Vi elsker fansen uansett alder. Om en er 90 eller tre år har ikke noe å si for oss.

De lover fansen bra show når de legger ut på turné i vinter. Tvillingene skal holde konserter både i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Østerrike og Sveits.

Marcus og Martinus har bygget opp en solid fanbase i flere europeiske land, men det er USA som er favorittreisemålet for tvillingene.

– Varme og mer musikk gjør alt enda bedre. Men det er veldig rart å være mer anonyme i gatene i USA enn det vi er i Norge. Vi liker å bli litt gjenkjent, og at folk tar bilder med oss, sier Martinus.

Også stjerner må på skolen

Til tross for at de er superstjerner, må de også tenke på skolen.

– Vi hadde tentamen på tirsdag, også har vi jo masse lekser siden vi skal være borte i to uker framover. Pappa er lærer for oss og er til masse til hjelp, sier de.

– Dere går jo i tiende klasse der karakterer gjelder. Hva er trikset for å henge med?

– Vi hadde nettopp vår første frihelg for første gang på lenge. Men selvfølgelig hadde vi prøve mandagen etter. Vi tar skolen veldig seriøst.

De to har imidlertid ikke bestemt seg for hvilken videregående skole de skal starte på etter sommeren. Den avgjørelsen skal de ta når våren nærmer seg.

– Hvilket spørsmål er dere mest lei av når dere møter journalister?

– «Hvem er hvem?» er vel det mest vanlige spørsmålet, men nå som vi blir litt eldre og blir mer ulike bør jo folk tross alt se litt forskjell, sier Marcus - eller var det Martinus?