Daniele De Rossi, her i duell med Marcus Berg, oppførte seg som en gentleman overfor Sverige etter tapet.
Daniele De Rossi, her i duell med Marcus Berg, oppførte seg som en gentleman overfor Sverige etter tapet. Foto: Jonathan Nackstrand

Italiensk stjerne beklaget – hylles av svenskene

– Alle tenkte bare «wow, skjedde virkelig dette?».

Sverige slo ut Italia i VM-kvaliken, men stemningen blant italienske fans og spillere på San Siro var ikke god mandag kveld.

Publikum buet blant annet under Sveriges nasjonalsang.

Det som skjedde fikk Roma-stjernen Daniele De Rossi til å oppsøke Sveriges spillerbuss for å beklage, skriver Expressen.

– Han gratulerte oss og beklaget måten noen spillere hadde oppført seg under kampen i Stockholm og for at noen fans buet under vår nasjonalsang i returkampen, sier landslagsbacken Pontus Jansson, som avslører en overasket stemning i den svenske leiren.

– Alle på bussen tenkte bare «wow, skjedde virkelig dette?». Det var et av de fineste øyenblikkene på lenge. For en gentleman. En fin person og en sann kaptein, sier Jansson, som får støtte fra lagkamerat Ken Sema.

Landslagssjef Janne Andersson var ikke på bussen da De Rossi var innom, men sier til Expressen at han setter pris på gesten.

– Det var veldig fint gjort. Det er idrett når den er som aller best. På banen kan det være krig, men etterpå tar man hverandre i hånden. Jeg har stor respekt for den typen oppførsel som De Rossi viste der, sier Andersson.

Legende

34 år gamle De Rossi er en spillende legende i Italia. Han debuterte for Roma i 2001, mens det er blitt 117 kamper for Italia.

Midtbanespilleren fikk også omtale etter Sverige-kampen da han på benken ikke ville bli byttet inn. Italia jaktet på en scoring og De Rossi, som er defensiv midtbanespiller, skjønte ikke hva han skulle inn for da og pekte heller på angriperen Lorenzo Insigne.

Landslagstrener Gian Piero Ventura (69) var mannen som ville ha inn De Rossi. Selv om det endte med at Italia mistet et VM på første gang på 60 år, nektet han å gi seg etterpå. Det endte med at han fikk sparken onsdag.