SEKSER-GLISENE: Det er kanskje ingen overraskelse at Manchester City, her ved Sergio Agüero (t.v.) og Leroy Sané får toppkarakter etter deres forrykende sesongåpning. Men hva med resten?
SEKSER-GLISENE: Det er kanskje ingen overraskelse at Manchester City, her ved Sergio Agüero (t.v.) og Leroy Sané får toppkarakter etter deres forrykende sesongåpning. Men hva med resten? Foto: Martin Rickett

Vi triller terningen: Her er Premier League-lagenes karakterbok

Hvem fortjener en sekser, og hvem får like mange øyne som en solid pirat? Kasper Wikestad og Frode Lia vurderer Premier League-lagenes høst.

Du finner Premier League-podkasten på iTunes og Spotify - eller søk opp
«TV 2 - Premier League-podkast».
Klikk her for å lytte i Soundcloud.

Årets siste landslagspause er over (endelig!), og straks begynner det beryktede juleprogrammet i Premier League.

Før den tid har Premier League-podkasten bestemt seg for å kaste seg ut i en øvelse som er både elsket og hatet: Gi karakterer til hvert enkelt lag.

Kasper Wikestad har fått med seg Frode Lia, redaktør i fotballtidsskriftet Josimar, for å trille terningen - og de er begge forberedt på at alle vurderingene ikke vil være like populære.

GUTTENE MED TERNINGENE: Kasper Wikestad og Frode Lia vurderer PL-lagene.
GUTTENE MED TERNINGENE: Kasper Wikestad og Frode Lia vurderer PL-lagene.

Grunnlaget for vurderingen vil være hvordan de to føler lagene har prestert hittil sesongen - ut fra forutsetningene som lå der i august. I denne saken presenteres lagene som tilhører hvert av de seks ulike nivåene (seks ulike sider av terningen), med en kort kommentar til hvert nivå. For mer utbroderende begrunnelser kan du høre gjennom ukens podkast-episode.

Terningkast 1
Crystal Palace
West Ham

Frode Lia: Det er to ting som gjør West Ham til et terningkast én-lag. Det ene er overgangsmarkedet og det andre er den totale mangelen på evne til å organisere et forsvar. Og det siste har vært kanskje det mest skuffende.

Terningkast 2
Everton
West Bromwich
Swansea

Kasper Wikestad: De to første er helt åpenbare, de har skuffet enormt. Det var mer ventet at Swansea kom til å slite etter å ha mistet sine to klart beste spillere fra forrige sesong, i Fernando Llorente og Gylfi Sigurdsson.

Terningkast 3
Arsenal
Bournemouth
Stoke
Leicester
Southampton
Newcastle

Kasper: En av feilene Arsenal har gjort i sesong etter sesong er at det alltid har vært åpenbare mangler i laget. På keeperplass, på stopperplass, på midtbanen, spissplass. På mange år har man ikke hatt et komplett lag. Nå sitter de med Özil og Sánchez på utgående kontrakter og må begynne på nytt igjen.

Bournemouth har hatt uflaks, både med skader og resultater i kamper der de har vært gode. Det jeg synes er superpositivt med dem dem er at uansett hvilke smeller de måtte gå på, så Eddie Howe hundre prosent tro mot seg selv, sine spillere og spillestilen.

Ser du på tabellsituasjonen, er det rart med terningkast tre til Newcastle. Men jeg synes de har fått i overkant betalt i kampene de har vunnet, og det er noe veldig grått over hele laget.

Terningkast 4
Huddersfield
Liverpool
Manchester United
Chelsea
Watford

Frode: Jeg er litt uenig i fireren til Liverpool. Først hadde jeg dem på en treer, men så begynte jeg å se litt nærmere på dem. De har hatt et veldig tøft kampprogram og står igjen med 19 poeng. Man kan si mye om forsvaret til Liverpool, men det er et lag som baserer seg på å score masse mål. Ankepunktet mot å gi dem en femmer må være at de ikke har klart å forsterke mer i de bakre rekker.

Twitter-feiden min kommer nok først og fremst med Manchester United-fansen, for jeg gir dem også terningkast fire. Ja, de har verdens beste keeper. Men hva skjer når man tar ut Pogba? Da er de helt strippet for kreativitet. Jeg mener andreplassen deres er avhengig av han.

Terningkast 5
Brighton
Tottenham

Kasper: Tottenham har jo ikke flere poeng enn Manchester United, men utgangspunktet er litt annerledes. I tillegg flyttet de til Wembley, noe som ga startproblemer. Men de spiller en type fotball som får en til å tenke at dersom Manchester City har én utfordrer, så er det Tottenham.

Terningkast 6
Manchester City
Burnley

Kasper: Manchester City kan ikke få noe annet enn terningkast seks. Absolutt alt fungerer.
Frode: Og Burnley er Premier Leagues svar på Island.

Podkasten med alle vurderingene kan du høre ved å aktivere sendingen nedenfor.

Har du innspill til hva vi bør prate om? Gjester som bør få taletid? Bruk #2PLpod på Twitter, eller send mail til gbd@tv2.no