Zlatan om nedturen: – Jeg ble paralysert

Men Zlatan Ibrahimovic hevder han aldri har hatt vondt, selv ikke da han pådro seg kneskaden.

I et intervju med svenske Jan Gradvall bekrefter Zlatan Ibrahimovic (35) at det var en korsbåndsskade han pådro seg i mai.

Verken klubb eller spiller har bekreftet det tidligere, selv om det var en dårlig skjult hemmelighet.

Samtidig avlører Ibrahimovic tankene som snurret rundt i hodet hans da han pådro seg seg sin mest alvorlige skade noensinne.

– Jeg har aldri hatt vondt. Jeg kjente bare at jeg svelget tungen min, sier Zlatan i intervjuet.

– Det var en rar følelse, som jeg aldri har kjent tidligere. Jeg sa til meg selv at det bare vare en smell, og at jeg skulle kjøre videre – akkurat som etter alle andre taklinger. Da jeg reiste meg opp, kjente jeg at ting ikke var i balanse.

Åpenhjertig forteller superspissen om nedturen som fulgte – og livstilsendringen som ble påtvunget ham.

– Nå er det gått 18 uker siden jeg opererte meg, og jeg vet hva som har skjedd hver dag. Fra krykker, fra det å ligge i sengen mer enn tolv timer for dagen, uten å kunne bevege seg og føle seg paralysert siden man er vant med å spille og trene hver dag, sier Ibrahimovic.

– Jeg er en person som trener, trener og trener. Jeg har alltid sagt at hardt arbeid alltid lønner seg. Det er min filosofi.

Han innrømmer at vurderte fotballfremtiden.

– Jeg er 35 år. Hva skal jeg gjøre? Hvordan ser fremtiden ut? spurte han seg selv.

Nå nærmer han seg comeback på banen for Manchester United, og er til og med lansert som aktuell for det svenske landslaget nå som de har kvalifisert seg til VM til sommeren.

Agent Mino Raiola uttalte at han ville bære Zlatan til arenaen, om nødvendig, men landslagssjef Janne Andersson mottok ikke nyheten lett til sinns.

– Det er helt utrolig! Denne spilleren ga seg på landslaget for ett og et halvt år siden, og fortsatt snakker vi om ham. Vi har et lag som har utrettet en bragd i denne kvalifiseringen, så snakk om spillere som har utrettet dette, sa Andersson.