Kaller Northug inn på teppet etter idrettstopp-harselas

Landslagssjef Vidar Løfshus vil ikke tillate harselas eller mobbing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samtidig som landslagssjef Vidar Løfshus åpner opp for at Petter Northug kan gå ankeretappen på stafetten i OL 2018 forteller han at han planlegger å kalle Northug inn til en prat om mosbyggens stunt på sosiale medier den siste tiden.

Northug har lagt ut flere bilder av idrettspresident Tom Tvedt og tidligere generalsekretær Inge Andersen. Idrettstoppenes omgang med alkohol er den røde tråden i Northugs bilder.

På det første bildet er Tvedt og Andersen avbildet med underteksten "Ut i kveld?".

#PartyNIF#ExOnTheNIF #ParadiseNIF #TikkeMotHelg#UtIkveld? #Magnum #ØlMage#BreddeIdretten #BarTilBar #Mastercard #NIFkortIBaren #NIFpartybåt2018PyeongChang er noen av emneknaggene under bildet.

Landslagssjef Vidar Løfshus mener Northug kunne spart seg for sparkene mot idrettstoppene.

– Generelt vil jeg si at god folkeskikk skal gjelde på sosiale medier. Når Petter Northug kommer inn på landslaget må han forholde seg til de spillereglene vi har her. Da skal vi ikke har harselas eller ting som tenderer mot mobbing, sier Løfshus til TV 2.

Nå vil han ta en prat med 31-åringen.

– Vi skal ha en gjennomgang av våre kjøreregler når han kommer inn på landslaget etter helgen, sier Løfshus og legger til:

– Man skal være veldig varsom med hva man legger ut. Det kan fort få mange nett-troll til å våkne. Man skal være forsiktig med å trykke på tommel opp eller tommel ned, for da bidrar man bare til at enda flere av trollene våkner. Da kan det oppleves som ubehagelig, sier Løfshus.

Markedssjef i Norges Skiforbund Espen Bjervig sier han ikke har planer om å gi Northug munnkurv.

– Jeg har sett bildene. Hva skal man si? Petter Northug har alltid vært spissformulert med en humoristisk undertone.

– Er det humoristisk?

– Han kan si og tillate seg ting ikke andre kan. Ikke fordi han er stor, men på måten han har kommunisert og vært på hele veien, sier Bjervig.

Han understreker at andre hensyn må tas når man representerer et forbund enn hvis man står alene.

– Men jeg er sikker på at teamet rundt Northug er bevisste på det. Retningslinjer har vi, men de får vi bruke når det dukker opp konkrete saker. Når det er sagt er Petter Northug en unik verdi, ikke bare for norsk langrenn, men også for internasjonal langrenn og skisporten. Vi får håpe han går fort som juling på Beitostølen. Northug er en fargeklatt, sier han.

– Så dere gir ikke Northug munnkurv?

– Nei, du kunne jo prøvd det på Zlatan og sett hva som hadde skjedd, humrer Bjervig.

Løfshus hadde også gode stafett-nyheter til Northug. For en knapp måned siden uttalte landslagstrener Tor Arne Hetland følgende til NRK:

– Den sisteetappen kommer Finn Hågen Krogh til å gå. Han beviste at han er vår beste mann forrige vinter, så der har vi god kontroll.

Løfshus kan imidlertid fortelle at det slett ikke er sikkert Krogh går ankeretappen.

– Vi har ikke tatt ut Krogh til å gå ankeretappen i OL. Hadde vi tatt ut laget i dag, basert på resultatene i forrige sesong, hadde nok Krogh fått gå etappen. I OL tar vi ut de som er best skikket og i best form, sier han.

– Hva må Northug gjøre for å gå ankeretappen?

– Han må gå gode skirenn. Forhåpentlig er han i gang nå til helgen. Jeg håper også at han går i Ruka, men da må han stille til start her og vise en viss form, sier han.