ANSVAR: Sportssjef i Vålerenga, Espen Shampo Kutsen mener både spillere og ledere har et ansvar for å få bukt med stygge taklinger i norsk hockey.
ANSVAR: Sportssjef i Vålerenga, Espen Shampo Kutsen mener både spillere og ledere har et ansvar for å få bukt med stygge taklinger i norsk hockey. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix.

Hockeyklubbene samlet til «krisemøte»

Norske hockeyklubber vil nå innføre tiltak for å kvitte seg med stygge taklinger.

Denne høsten har norsk hockey vært preget av flere stygge taklinger.

Senest mandag fikk Storhamars Robin Dahlstrøm matchstraff etter en takling på Vålerengas Martin Laumann Ylven.

I dag var Norsk Ishockeyforbund, Norsk Topphockey og representanter fra de ulike klubbene samlet på Ullevaal for å få bukt med problemet

– Det var et veldig bra møte, så jeg tror vi kommer til å komme styrket ut av dette. Uhell skjer jo selvfølgelig, men vi må få bort mye av det stygge spillet – Særlig mot hode- og nakkeregionen. Det må bort fra hockeyen, sier sportssjef i Vålerenga, Espen «Shampo» Knutsen.

Han sier det handler om spillernes sikkerhet, og at både spillere og ledere har et ansvar for å ha respekt for motstanderen.

– Vi må bli smartere

Vålerenga vil nå ta et møte med spillergruppa på fredag.

Vi ser at det går fortere og fortere, og det smeller hardere og hardere. Det er den respekten spillerne må ha for hverandre, og det er noe vi må være flinkere til å snakke med spillerne våre om. Vi kommer til å ta et møte om dette nå på fredag. Der vi vil fortelle hva som kom frem på møtet i dag, og hva vi må bli bedre på. Vi ledere må også bli bedre på hvordan vi håndterer sånne situasjoner utad i media.

– Hva vil du si til spillerne dine?

– At du må ta hensyn der ute. Du kan ikke gjøre ting som forårsaker skader på motspillere. Vi må bli smartere, understreker han.

Shampo får støtte av Sparta-trener, Sjur Robert Nilsen.

– Det har vært et bra møte, der vi har diskutert spillernes sikkerhet og omdømmet til norsk hockey. Det har vært nok av kontroversielle episoder, og det er bra at vi samles for å diskutere hvordan vi kan gjøre produktet norsk hockey bedre, sier Nilsen til TV 2.

Blitt enige om endret mediestrategi

I tillegg til å iverksette tiltak for å bedre spillernes sikkerhet ønsket ishockeyforbundet å diskutere hvordan det kommuniseres med media.

– Det har vært for mange episoder som truer spillernes sikkerhet. Så vi diskuterte hvordan vi kan få det bort, men også hvordan man kommuniserer utad. Vi ble enige om at man skal konsentrere seg om sin egen sak, istedenfor å være opptatt av andre klubber, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide til TV 2.

Samtidig er de klare på at tydeligere kommunikasjon ut til spillere og ledere om hvor grensen går blir viktig.

– Vi har også snakket om at man i forkant burde komme med en tydeligere spesifikasjon på hvor listen ligger, og hvilke straffer ulike situasjoner kan få. Dermed kan trenere og ledere i større grad forberede spillerne på hva som er lov, og hva som ikke er lov, understreker daglig leder i Norsk Topphockey, Håkan Södergren.