Kanes sensasjonelle statistikk: Kan overgå Henry mot Arsenal

Harry Kanes utrolige statistikk i London-derbyene kan føre ham til topps med dersom han scorer to mot Arsenal.

I Premier League har Harry Kane spilt 30 London-derby. Der har han scoret 21 mål, og bare Thierry Henry kan skilte med et bedre målsnitt siden starten av Premier League.

Se hvordan Harry Kane herjet med Liverpool i vinduet øverst!

Med 43 mål på 59 kamper står Arsenal-legenden med 0,73 mål per kamp. Kanes er før dagens kamp på 0,70.

Med én scoring mot Arsenal går Tottenham-fansens kjæledegge opp til 0,71, mens han med to scoringer overgår han Henry med et snitt på 0,74.

Se Arsenal – Tottenham 13.30 på TV 2 Sport Premium og Sumo!

– Ingen logisk forklaring

Etter Harry Kanes dobbel mot West Ham i høst overgikk han faktisk Henry, men havnet bak franskmannen igjen da han gikk målløs av banen mot Crystal Palace.

– Av en eller annen grunn ser det ut som London-derbyene passer meg! Det er fantastisk, sa Harry Kane til Sky Sports etter West Ham-kampen.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller mener den utrolige statistikken sier mest om Kanes kvalitet, heller enn vilje i derbyene.

– Samtidig er det jo et åpenbart mønster. Han har bevist at han er en spiller for alle kamper, og spesielt de store. Lokaloppgjørene betyr mye. I de kampene har kanskje andre spillere det vanskelig mentalt, men han blir ikke affisert i det hele tatt. Han er omtrent like god uansett, skryter Stamsø Møller.

Mot Arsenal scoret Kane to mål i første kamp. Han gikk målløs av banen i neste innbyrdes oppgjør i ligacupen, men har scoret i de resterende.

Dermed står han med seks på seks mot The Gunners.

– Arsenal er ikke så gode i forsvar, og de legger heller ikke opp til å forsvare seg. Vi har sett på de målene Tottenham har scoret i Champions League og mot Liverpool at de er et sinnssykt bra kontringslag. De er veldig bra når rommene åpner seg, og denne sesongen har Kane bare blitt bedre og bedre på å ta med seg ballen inn i rom.

– Nå ser vi en spiller som har enda flere strenger å spille på enn tidligere. Han er enda bedre i kontringsspillet, og det kommer godt med mot Arsenal, fastslår TV 2s fotballekspert.

– Bare Agüero er verdensklasse

Selv holdt Thierry Henry tilbake da han vurderte Premier League-spissene i Sky Sports' studio i september.

– Den eneste som verdensklasse, eller er i nærheten av å være verdensklasse, er Sergio Agüero. Han har prestert år inn og år ut. Han har vunnet ligaen og spilt VM-finalen. Noen ganger ser vi forbi Agüero, men statistikken viser at han er best, sa Henry i studio, gjengitt av Independent.

– De tre andre (Kane, Lukaku og Morata), kommer til å bli verdensklasse, men de er ikke der ennå, fortsetter han.

– For Kanes del, uheldigvis, røk han tidlig ut av Champions League, tidlig ut av Europa League og tidlig ut av EM. Kane sa selv at han ikke er i det sjiktet på grunn av de grunnene jeg nettopp ramset opp, sa Henry.

Var i Arsenals akademi

Premier Leagues toppscorer de to foregående sesongene har tidligere vært en del av Arsenals akademi, ifølge Telegraph. Det var forklaringen til at en ung Kane er avbildet i The Gunners-trøye.

En speider hentet ham til klubben da han var ti år, men han ble senere løslatt fordi han verken var storvokst eller rask. Da ble han hentet av Watford, som ga slapp på Kane året etter av samme grunn. Som elleveåring endte han i Tottenham.

Da stjernespissen møtte Henry i anledning Nord-London-derbyet i fjor, gjorde han det imidlertid krystallklart hvor hjertet hans ligger.

– Jeg tror ikke jeg kan si foran kamera hva jeg synes om Arsenal!

– Det handler om lidenskapen til spillerne, klubben og supporterne. Det er massivt, og det betyr enormt mye for meg. Jeg husker mitt første Nord-London-derby – vi vant 2-1 på White Hart Lane, og jeg scoret to mål. Det var en av de beste dagene i livet mitt og karrieren, sa Kane, gjengitt av Express.

Kilder: Sky Sports og Transfermarkt.