Hareide klikket på irsk journalist: – Du er en skam

Ikke bare jubel og glede for Åge Hareide etter playoff-triumfen i Dublin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christian Eriksens hat trick sendte Danmark til VM etter en strålende prestasjon borte mot Irland i VM-playoffen.

– Vil ikke gi deg en kommentar
Etter kampen kunne landslagssjef Åge Hareide (64) med stort glis svare på spørsmål fra journalister – bortsett fra én fra den fremmøtte pressen.

Nordmannen hisset seg nemlig kraftig opp i møtet med en irsk journalist. Opptrinnet ble fanget opp på kamera og vise tydelig Hareides irritasjon med spørsmålene han ble servert, blant annet om måten Danmark spilte på.

Raseriutbruddet kommer bare dager etter at den samme journalisten kritiserte Danmark og Irland for å spille en svak kamp i Parken som var dårlig for internasjonal fotball.

– Måten du snakker til meg på, er skammelig, sa Hareide høyt og tydelig så alle i pressesonen på Aviva Stadium kunne høre det.

– Jeg vil ikke gi deg en kommentar, for du er en skam for pressen. Måten du snakker til folk på, er skammelig.

– Du spør om det var dritt for internasjonal fotball? Vi viste det i dag, sa Hareide før han forlot rommet.

Se video øverst på siden!

Takket irene for taktikk-blemme
Hareide får sin dose ros etter seieren, som til slutt endte med de overraskende sifrene 5-1. Det kunne likevel ikke måle seg med lovordene som blir kastet etter laget største profil, Tottenhams stjernespiller Christian Eriksen.

– Alle spillerne, også de som ikke var på banen, var innstilte på at Irland ikke skulle ta dette fra oss. Og så er det ikke til å komme utenom at Eriksen spiller en helt uvirkelig kamp, hans beste kamp noensinne, synes jeg, sa Bendtner til Kanal 5 ifølge dansk TV 2.

Det første møtet mellom lagene i Parken endte 0-0 og det var rimelig å anta at returoppgjøret også skulle bli sjanse- og målfattig. Så skjedde ikke, mye takket være Irlands gavepakke til danskene, mener Hareide.

– Irland slipper aldri inn mange mål. Vi visste det før kampen, men vi hadde tro på vår måte å trene på og visste at med et bedre underlag kunne vi spille gjennom dem, sa Hareide på pressekonferansen etter kampen.

– Irland gjorde det også enklere for oss. De spilte med en diamant med to spisser. Det etterlot mye rom til Christian. Alle som går til VM, har stjernespillere som gjør en forskjell. Christian viste det i dag.

Det har ikke lyktes TV 2 å få tak i Hareide for en kommentar.